SPINAZIESALADE MET GEGRILDE TONIJN

Deze Aziatische spinaziesalade met gegrilde tonijn is lekker licht, bevat veel groenten en is heel smaakvol. De romige avocado is heerlijk in combinatie met het zoute, pittige sojasausje en de gegrilde tonijn. Echt een van Cotton & Cream’s favorieten!

Benodigdheden (voor 2 personen):

Voor de salade met tonijn:

  • Twee stukken tonijnsteak (c.a. 125 gram)
  • Twee flinke handjes verse spinazie
  • 1 avocado
  • 1/2 komkommer
  • Een paar worteltjes
  • Paar stengels verse koriander
  • 1 rode ui
  • 2 stengeltjes bosui
  • Sesamzaad
  • Peper en zout

Voor de dressing:

  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1/2 eetlepel witte wijnazijn
  • 1/2 citroen
  • Snufje gemberpoeder (wanneer je dit in huis hebt, anders weglaten)
  • 1 eetlepel gembersiroop

To do’s:
Snijd de avocado, komkommer, avocado, bosui, rode ui en korianderblaadjes klein en zet dit even apart. Maak de dressing door alle ingrediënten zoals hierboven opgesomd met elkaar te mengen en voeg een paar druppeltjes citroensap naar smaak toe. Zet de dressing ook even apart. Bak in de tussentijd de tonijnsteak kort (in slechts een paar minuutjes) aan beide kanten in een grillpan – laat de binnenkant rood – en breng op smaak met verse peper en zout. Leg de spinazie op de borden, verdeel daar de groenten en koriander overheen. Besprenkel vervolgens de dressing over de salade en leg bovenop de salade een stuk gegrilde tonijn. Strooi tenslotte nog wat sesamzaadjes over de salade. Eet smakelijk!

Spinaziesalade met tonijn

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream.

Geen reacties

Reactie plaatsen