Ben je een echte lekkerbek? Hier moet je op vakantie

Op vakantie genieten we allemaal net dat beetje extra van eten, we gaan vaker uit eten en proeven lokale gerechtjes. Maar de échte lekkerbekken onder ons zetten eten zelfs op het lijstje van favoriete activiteiten op vakantie. Bijna overal ter wereld is wel lekker eten te vinden, maar sommige plekken springen er echt uit. Op deze culinaire vakantiebestemmingen kun je als echte foodie je smaakpapillen rijkelijk verwennen. Dus boek dat vliegticket en go!

1. Kyoto, Japan

Japan is het favoriete land van Cotton & Cream’s Marlieke en niet voor niets, want dit een absolute must-go op het gebied van lekker eten (en mode, beauty, wellness, tech, natuur, trends, cultuur, eigenlijk alles, maar daar hebben we het nu niet over, haha). Stel jezelf eens voor: de meest verse sushi die je je maar kunt voorstellen, wagyu vlees zo zacht dat het smelt op je tong en oneindig veel zoete lekkernijen. Daarnaast heb je ontelbaar veel traditionele Japanse restaurants waar je tot in de vroege uurtjes sfeervol kunt tafelen. Je gaat door een paar geheimzinnige gordijntjes en een kleine deur naar binnen, gaat aan de (chique) bar zitten aan en laat jezelf in intieme en romantische setting verrassen door de kok die alle tongstrelende kunstwerken voor je neus bereidt. Naast een bezoek aan Tokio is Kyoto ook aan te raden, dit schattige stadje is rijk aan Japanse cultuur en daarin mag eten natuurlijk niet ontbreken. Om de haute cuisine van Japan te proeven kun je kiezen voor het Kaiseki diner. In 8 tot 20-gangen (!) proef je ieder aspect uit de Japanse keuken, een unieke ervaring. Oh, en ooit sea urchin gegeten? Een delicatesse in Japan die je moet proeven. 

2. Berlijn, Duitsland

Een lekkerbek, maar dan wel vegetarisch of vegan? Dan is Berlijn de stad voor jou, dé hotspot voor vegetariërs en veganisten op dit moment. Dus wanneer je een bezoekje aan Berlijn brengt, gaat het er niet om dat je een echte Duitse maaltijd gaat nuttigen inclusief brätwurst, maar kun je juist terecht bij de hipste, creatieve tentjes die géén vlees serveren. Lange vakantie gepland? Je vindt in Berlijn zelfs een keten van veganistische supermarkten.

3. Tel Aviv, Israël

Tel Aviv is helemaal hip en happening op dit moment, want het bruist volop. Ook is de stad een heus walhalla voor lekkerbekken. Terwijl de Israëlische stad misschien niet het eerste is waar je aan denkt bij het plannen van een food filled vakantie, maar óveral is eten. Op straat, in clubs en natuurlijk in de bijzondere restaurants. Juist omdat de Israëlische keuken nog niet over de hele wereld bekend is, is het zo’n pareltje. En ook nog eens hartstikke gezond, met veel groenten, vis en kruiden. Neem eens de pita Sabich, een pita gevuld met aubergine en ei. En heb je geen zin en tijd om die kant op te reizen maar wil je wel van de Israëlische keuken proeven? In oktober wordt restaurant Neni geopend in Amsterdam!

4. New Orleans, Verenigde Staten

New Orleans is de culinaire hoofdstad van de Verenigde Staten. Waar de USA over het algemeen vooral bekend staat om zijn junkfood, is dat in New Orleans wel anders. Je vindt hier veel invloeden van de Creoolse keuken en soul food. Als je van seafood houdt zit je helemaal goed, veel gerechten worden hiermee bereid. Gumbo bijvoorbeeld: deze stoofpot bevat bouillon, groenten en rivierkreeftjes.

ESTA formulier voor reizen naar Amerika aanvragen? Klik op de link!

5. Emilia Romagna & Puglia, Italië

Italië staat bekend om zijn diverse een toegankelijke keuken. Iedereen heeft wel eens een Italiaans restaurant bezocht, het is één van de meest bekende en populaire keukens ter wereld. Op iedere vakantiebestemming in Italië kun je wel lekker eten, maar in de streek Emilia Romagna kun je je geluk niet op als lekkerbek. Want eten zál je hier. Veel bekende gerechten komen hier vandaan: lasagne, tagliatelle, en bijvoorbeeld de bekende parmaham. Ook de regio Puglia is aan te raden vanwege de traditionele en lokale keuken, in het specifiek de homemade pasta specialiteiten, visschotels (bestel ook eens een plateau met verschillende rauwe schelpdieren, heel bijzonder) en natuurlijk de locale wijnen. 

6. San Sebastian, Baskenland

Baskenland is sowieso een geval apart: het is geen land zoals de naam doet vermoeden maar een regio en het hoort deels bij Spanje en deels bij Frankrijk. Zou dat deze regio zo culinair maken? Wat nóg bijzonderder is, is dat de stad San Sebastian in Baskenland opvallend veel restaurants met Michelinsterren telt. Er zijn er welgeteld drie met de hoogst mogelijke score. De stad heeft daarnaast gemiddeld de meeste sterrenrestaurants per vierkante meter.

Ben jij er al uit waar je dit jaar vakantie gaat vieren? En welke lokale gerechten je dan (weer) gaat proeven? Laat gerust een reactie achter. 

Bron hoofdbeeld: Shutterstock/visbar op Sarona Market, Tel Aviv door Boris-B

Bronnen beelden: Shutterstock/Kaiseki, traditionele Japanse maaltijd door mnimage/ravioli in tomatensaus door svariophoto/Pita Sabich door hadasit/Gumbo met rijst door Aimee M Lee/typische pintxo uit San Sebastian door Alvaro German Vilela

Bistro Bardot

print
Geschreven door
Geen reacties

Reactie plaatsen