Vis en vlees, misschien op het eerste gezicht een wat ongewone combinatie. Maar het kan juist heel lekker zijn!
Benodigdheden (voor 2 personen):
- 250 gram witte visfilet (bijvoorbeeld kabeljauw of zeewolf)
- 1 bosje verse basilicum
- 2 theelepels mosterd
- 1 knoflookteentje
- 1 pakje rauwe ham (bijvoorbeeld parmaham)
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 2 deciliter kookroom
- 1 theelepel suiker
- Olie of boter om mee te bakken
To do’s:
Snijd de visfilet in stukken, bestrooi ze met zout en peper en wikkel de vis in de plakken rauwe ham. Snijd de basilicumblaadjes grof fijn en doe ze samen met de balsamicoazijn, mosterd en suiker in een mengbeker of kom. Pers het knoflookteentje erboven uit en giet de kookroom erbij. Pureer het geheel met een staafmixer of keukenmachine en voeg naar smaak zout en peper toe. Bak de visfilet met rauwe ham in 6-8 minuten gaar. Warm in de tussentijd al roerende de saus op. Giet de saus op de borden en leg de vispakketjes erin. Dit gerechtje is lekker met cherrytomaatjes uit de oven en aardappelpuree.