VISROLLETJE GEVULD MET SPINAZIE EN ASPERGES

Asperges liggen weer overal in de winkels! Een feestje, want het het witte goud is niet alleen reuze gezond maar ook zoooo lekker. Vorig seizoen maakte ik o.a. een Aziatische asperges met biefstuk reepjes en een asperge salade met zalm en ei (klik op de naam voor het recept). Vandaag ga ik voor asperges met een visrolletje gevuld met spinazie en ricotta. Het visrolletje is een combinatie van witvis en gerookte zalm, en deze combinatie van vis zorgt ervoor dat het een luxe gerechtje is. De vulling maakt dit bijzondere gerecht, wat er ook nog eens heel mooi uit ziet, helemaal af. Erg geschikt wanneer je eters krijgt, maar ook wanneer je gewoon lekker en gezond wilt eten, want dit gerecht is helemaal niet moeilijk om te maken. Heel makkelijk juist! Geloof je me niet? Bekijk het recept maar hieronder.

Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 150-200 gram verse spinazie
  • 6-8 asperges (geschild, c.a. 400 gram)
  • 2 eieren (hardgekookt)
  • 2 plakken witvis (kabeljauw of schelvisfilet c.a. 200 – 300 gram per stuk, in zo dun en langwerpig mogelijke plakken)
  • 100 gram gerookte zalm
  • 100 gram ricotta (c.a. 2 eetlepels)
  • 6-8 stengeltjes verse bieslook
  • Peper en zout
  • (sate)prikker

TIP: serveer met een partje citroen, zodat je het citroensap er last minute overheen kan sprenkelen. Lekker fris!

To do’s:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een pan water op het vuur en kook de asperges in c.a. 5 minuten (of zoals staat omschreven op de verpakking) en laat ze daarna c.a. 10 minuten doorgaren in het kookvocht.

2. Roerbak in de tussentijd de spinazie een paar minuten en giet het vocht af. Doe de spinazie in een kommetje en mix dit met de ricotta. Breng op smaak met peper en zout

3. Leg de witvis op een bord of plank, en beleg de vis met de zalmfilet. Verdeel in het midden wat van het spinazie-ricotta mengsel. Vouw het pakketje dicht door de uiteinden boven over elkaar heen te leggen. Zet het rolletje vast met een prikker.

4. Leg de visrolletjes in een ingevette ovenschaal en zet dit voor c.a. 10-12 minuten in de oven, totdat de vis gaar is. Snijd in de tussentijd de bieslook fijn en snijd de ei in stukjes.

5. Verdeel een aantal asperges op de borden en leg hier de visrolletjes bovenop. Garneer met de fijngesneden ei en bieslook.

Vond je het visrolletje gevuld met spinazie lekker? Je mag altijd een reactie achterlaten hieronder, alleen maar leuk! Of deel je gerecht op social media met #cottonandcream.

Klik hier voor nog meer lekkere, makkelijke en gezonde recepten.

Visrolletje gevuld met spinazie3 Visrolletje gevuld met spinazie2
Versie 2

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream.

Laatste reacties
  • Het ziet er echt heel erg lekker uit, jammer dat ik niet echt een vis eter ben. xoxo

    • Haha, het is wel echt een visgerecht, maar wie weet heb ik je toch weten te inspireren om het eens te proberen ;) Geniet van deze zonnige dag!

Reactie plaatsen