VISSPIES UIT DE OVEN MET YOGHURTSAUS

Een spies – met groenten, vis of vlees – vind je vaak op de BBQ tijdens gezellige zomeravonden. Maar ook in de winter kun je heel blij worden van een spies op je bord. Bijvoorbeeld deze visspies met groenten uit de oven met een kruidige yoghurtsaus. Super simpel om te maken: je rijgt de stukjes vis en groenten aan een satéprikker, brengt ze op smaak met wat kruiden en doet ze 10 minuutjes in de oven. Er komt geen boter of olie aan te pas, dus je creërt hiermee een super lichte en gezonde maaltijd! De spies ziet er, met de verschillende gekleurde groenten – ook nog eens erg leuk uit. Het oog wil tenslotte ook wat!

Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 300 gram kabeljauwfilet
  • 8 cherrytomaatjes
  • 1 grote paprika
  • Cayennepeper
  • Paprikapoeder
  • Peper en zout
  • 4 satéprikkers
  • 2 eetlepels magere yoghurt
  • Klein handje verse peterselie (fijngesneden)
  • Theelepel dilletopjes
  • Paar druppels citroensap

To do’s:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd zowel de vis als paprika in stukken van c.a. 2 cm. In totaal heb je 16 stukken visfilet en 12 stukken paprika nodig, voor 4 spiezen. Rijg aan iedere satéprikker – om en om – 4 stukjes visfilet, 3 stukjes paprika en 2 cherrytomaatjes. Kruid de vis- en groentenspiesjes met wat cayennepeper, paprikapoeder, verse peper en zout. Leg de visspiesjes in een ovenschaal of op een stuk aluminiumfolie en zet ze c.a. 10 minuten in de voorverwarmde oven. Maak de saus door de magere yoghurt te mengen met de peterselie en dilletopjes en voeg naar smaak wat verse peper, zout en een paar druppels citroensap toe. Serveer de visspiesjes met de yoghurtsaus, een salade en eventueel wat rijst.

Volg Cotton & Cream ook op Facebook Instagram | Bloglovin

Visspies

 

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties
  • Een spies – met groenten, vis of vlees – vind je vaak op de BBQ tijdens gezellige zomeravonden. Maar ook in de winter kun je heel blij worden van een spies op je bord. Bijvoorbeeld deze visspies met groenten uit de oven met een kruidige yoghurtsaus. Super simpel om te maken: je rijgt de stukjes vis en groenten aan een satéprikker,

Reactie plaatsen