Eigenlijk ben ik helemaal niet zo’n fan van fish & chips. Althans, niet de “gewone” variant die druipen van het vet en bomvol calorieën zitten. Daarom heb ik een gezonde variant van de klassieker fish & chips gemaakt, bestaande uit witvis in een krokant kaas-amandel jasje en frietjes gemaakt van zoete aardappel. De frietjes worden gebakken in de oven, waardoor ze ietsje minder knapperig zijn dan frietjes van de friettent, maar ze zijn wel veel kruidiger en smaakvoller. Ik ben fan! Eet dit gerecht met een frisse salade en je hebt een perfect maaltje op tafel gezet.
Benodigdheden (voor 2 personen)
- 2-3 grote zoete aardappels
- 2 stukken witvis (bijvoorbeeld kabeljauwfilet)
- Paprikapoeder
- Kerriepoeder
- 40 gram Parmezaanse kaas vlokken
- 1 ei
- 30 gram gram amandelschaafsel
- Verse peper en zout
- Olie om te bakken
To do’s:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappels indien gewenst (je kunt de schil er ook aan laten en de aardappel wassen) en snijd de aardappels daarna in plakken van c.a. 1 cm dik. Snijd deze plakken vervolgens in repen. Leg de gesneden frieten eventueel 45 minuten tot 1 uur in koud water zodat het zetmeel uit de aardappelen wordt weggenomen en ze iets knapperiger worden.
2. Doe de frietjes in een grote kom en kruid ze met paprikapoeder, kerriepoeder, verse peper en zout. Wees niet zuinig, ze mogen lekker kruidig zijn!
3. Verdeel de frietjes vervolgens over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de frietjes voor 35-45 minuten in de oven. Vergeet niet om tussentijds te husselen zodat alle kanten gaar worden.
4. Maak drie verschillende bakjes klaar (waar de visstukken in z’n geheel in passen) met in één bakje een geklutst eitje, in één bakje Parmezaanse kaas vlokken en het derde bakje het amandelschaafsel. Doop de vis vervolgens in het eiermengsel, daarna in het amandelschaafsel en als laatste in de Parmezaanse kaas. Druk het amandelschaafsel en de Parmezaanse kaas goed aan. Er kan alsnog wat van de vis afvallen. Geen nood, dit kun je in de pan bijwerken!
5. Leg de visfilets voorzichtig in de pan en druk er eventueel wat extra amandelschaafsel of Parmezaanse kaas op. Bak de visfilet daarna met wat olie in 8-10 minuten in een bakpan gaar (halverwege keren).
6. Serveer de visfilet met een frisse salade en de zoete aardappel frietjes. Yummie, smakelijk!
Frederique Ik 31 maart 2015
Ik
Oeh! Dit ziet er wel heerlijk uit! :) Ik ga even een vriendinnetje attent maken op dit recept, denk dat dit ook wel wat voor haar is. x Frederique – http://fablefrique.com
Susanne Ik 15 april 2015
Ik
Oehh! Ik denk dat ik dit vrijdag ga maken!! Ziet er heerlijk uit!! Xx Susanne – http://bagatyou.com
Pingback:GEPOFTE ZOETE AARDAPPEL MET KIP EN GEITENKAAS - Cotton & Cream Ik 25 augustus 2015
Ik
Pingback:ZOETE AARDAPPEL-WORTEL SCHOTEL MET SINAASAPPEL - Cotton & Cream Ik 31 augustus 2016
Ik
Pingback:WORTEL-ZOETE AARDAPPEL SCHOTEL MET SINAASAPPEL - Cotton & Cream Ik 31 augustus 2016
Ik