Vandaag opnieuw een heerlijk gezond gerecht wat vliegensvlug in elkaar is gedraaid. Geen ellenlange boodschappenlijstjes, voor dit gerecht heb je maar een paar ingrediënten nodig. Een perfect gerecht voor doordeweeks, wanneer je gezond wilt eten maar niet te lang in de keuken wilt staan. De smaakcombinatie van de zoete aardappel, bittere rucola en zoute vis en Parmezaanse kaas maken dit gerecht bovendien overheerlijk!
Benodigdheden (voor 2 personen):
- 2-3 zoete aardappels (c.a. 500 gram)
- 2 zalmfilets
- 1/2 theelepel grove mosterd
- Eventueel: scheutje amandelmelk, soyamelk of gewone melk
- Parmezaanse kaas
- Klein handje pistachenoten
- Verse peper en zout
To do’s:
1. Schil de zoete aardappels met een aardappelschilmesje, snijd ze in stukken en kook de aardappels in een pan water met wat zout in 20 minuten gaar.
2. Bak in de tussentijd de zalmfilet in 5 minuutjes aan beide kanten bruin en gaar, en breng de vis op smaak met verse peper en zout.
3. Wanneer de zoete aardappels gaar zijn, pureer je de aardappels met een mixer, garde of gewoon een vork. Breng de zoete aardappelpuree op smaak met wat grove mosterd, verse peper en zout. Om de puree wat smeuïger te maken, kun je een klein scheutje melk toevoegen aan de puree.
4. Schep wat zoete aardappelpurree op het bord en creëer een mooi laagje, verdeel daar bovenop een flinke hand rucola sla en leg daar bovenop een stuk zalmfilet. Garneer met lekker veel Parmezaanse kaas (de zoete puree is lekker met wat zoutige kaas) en een paar gebroken/gehalveerde pistachenoten. Eet dit gerechtje met wat cherrytomaatjes, yum!
Charissa Ik 9 december 2014
Ik
Ziet er heerlijk uit! Jummie
Liefka Ik 31 maart 2015
Ik
Deze is ook echt te gek!
Stam Ik 18 oktober 2016
Ik
Add Your Comment
Cotton & Cream Ik 19 oktober 2016
Ik
Hi Stam, wat is je vraag precies? Grt, Marlieke
Veetje Ik 18 januari 2017
Ik
Net gemaakt en heel erg gesmaakt! HEERLIJK! Bedankt!
Cotton & Cream Ik 19 januari 2017
Ik
Ha Veetje, wat super leuk om te horen, dank voor je lieve bericht. Hopelijk tot gauw weer!