Gek ben ik op tartaartjes, zoals bijvoorbeeld deze supergezonde haringtartaar met rode biet en appel. Tartaartjes zijn namelijk razendsnel in elkaar gedraaid, je kunt ‘t gerecht samenstellen met alles wat je lekker vindt, en het ziet er bovendien leuk uit. Grappig dat tartaartjes er meestal spannend en culinair uitzien, terwijl je er waarschijnlijk weinig moeite voor hebt gedaan. Ideaal! Eerder maakte ik de tartaar met rivierkreeftjes en avocado (recept hier) en zalmtartaar met avocado (recept hier), heb je deze al wel eens gemaakt? Deze zijn ook zeker het proberen waard! Deze tartaartjes zijn erg licht, waardoor je ze als voorgerecht of gezonde lunch – met een cracker of sneetje speltbrood – kunt eten.
Benodigdheden (voor 2 personen):
- 1 grote rode biet
- 1/2 grote appel
- 2 verse haringen
- 1/2 rode ui of 1 sjalotje
- Verse bieslook (c.a. 10 stengeltjes)
- Verse dille (flinke pluk)
- 1 eetlepel magere kwark
- 1/2 citroen
- Peper en zout
- Eventueel: kookring
To do’s:
1. Snijd de haring, appel en rode biet in kleine blokjes. Snijd ook de ui fijn, samen met de bieslook en de dille.
2. Doe alle ingrediënten in een mengkom en roer dit voorzichtig door elkaar, samen met wat magere kwark. Breng de haringtartaar op smaak met druppels citroensap, wat peper en eventueel een klein snufje zout.
3. Gebruik een kookring, wanneer je dit niet hebt een kopje, om de tartaar mooi op de borden te krijgen. Schep de tartaar in de vorm op een bord, en druk het mengsel stevig aan met een lepel. Verwijder daarna voorzichtig de vorm. En voilà, een kunstwerk waar je U tegen zegt! Garneer met wat bieslook.
Babs Ik 22 april 2015
Ik
Dat ziet er lekker uit! Het lijkt inderdaad heel veel werk maar eigelijk kun je dit heel simpel maken, lijkt me leuk om een keertje te doen! Alleen ben ik de enige thuis die rode bieten lust hihi.
Cotton & Cream Ik 22 april 2015
Ik
Haha ja en het is juist enorm simpel, heerlijk toch? Als vervanger van rode biet zou je misschien augurk, uitjes of komkommer kunnen doen. Liefs!
Friedy Ik 23 april 2015
Ik
Wat jammer dat ik in een land woon waar geen haring voorkomt. Wel allerlei soorten andere vis. Wat heb ik een trek in haringsalade!!!
Pingback:5 MAKKELIJKE & GEZONDE KERST RECEPTEN - Cotton & Cream Ik 17 december 2015
Ik
Anke M Ik 24 maart 2018
Ik
Ha Marlieke
Dit heerlijke en gezonde voorgerecht heb ik al een paar keer gemaakt. Dank je wel voor het recept. Voor de veranderiing heb ik vanavond i.p.v. haring gerookte zalmforel erdoor gedaan en een beetje verse citroenrasp. Was ook erg lekker… Ik heb nog steeds plezier van de kookringen die ik dank zij jou heb aangeschaft
Ik hoop dat het goed met jou gaat.
Hartelijke groet
Anke