Dit voorgerecht van zalmtartaar met avocado is in een handomdraai klaargemaakt en gegarandeerd een succes aan tafel. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en het is calorie-verantwoord. Het oog wil natuurlijk ook wat, maar ook daar heb je met dit voorgerecht aan gedacht. Heb ik je overtuigd?
Benodigdheden (voor 2 personen):
- 200 gram gerookte zalmfilet (haasje of plakken)
- 1 1/2 eetlepel crème fraîche
- Verse bieslook (c.a. 10 stengels)
- 1 citroen, in tweeën gesneden
- 1 avocado
- Verse peper en zout
- Rucola sla
- Een kookring
To do’s:
Snijd kleine blokjes van de gerookte zalmfilet en snijd (of knip) de bieslook ook fijn. Meng de fijngesneden zalmfilet met de crème fraîche, bieslook, citroensap (ongeveer 3/4 van een halve citroen) en wat verse peper. Maak in de tussentijd de avocado fijn door met een vork op de avocado te drukken. De avocado wordt hierdoor zacht en guacamole-achtig. Meng wat druppels van het overgebleven citroensap (houd de tweede helft van de citroen over), verse peper en zout door de avocado. Zet een kookring op het serveerbord en maak hierin eerst een laagje met het avocadomengsel. Met een lepel druk je dit zachtjes tot een stevige laag. Breng hier overheen een laagje van de zalmtartaar aan en druk dit met een lepel zachtjes op de avocado. Wanneer de avocado en zalm stevig in de kookring zitten, haal je de ring voorzichtig los. Voilà, nu al een prachtige presentatie van je voorgerecht! Maak zo op alle borden de zalmtaartjes. Maak het gerecht af met een paar stengeltjes bieslook op de zalm en wat rucola en een schijfje citroen op het bord.
Volg Cotton & Cream ook op Facebook | Instagram | Bloglovin
Pingback:DE FAVORIETEN VOOR HET KERSTDINER - Cotton & Cream Ik 22 december 2014
Ik
Pingback:HARINGTARTAAR MET RODE BIET - Cotton & Cream Ik 9 maart 2015
Ik
Pingback:TOP 10 MEEST POPULAIRE RECEPTEN - Cotton & Cream Ik 16 maart 2016
Ik
Laura Ik 22 mei 2016
Ik
Ik vond de portie wat te groot, maar verder wel een heel lekker recept! Heb de helft van de ingredienten aangehouden voor 2 tartaartjes en dat was een prima hoeveelheid. Dankjewel!
Cotton & Cream Ik 23 mei 2016
Ik
Ha Laura, wat leuk om te horen! Goed idee om de tartaartjes wat kleiner te maken. Fijn dat het gesmaakt heeft!
Wilma Ik 24 maart 2021
Ik
Kun je dit gerecht ook van te voren bereiden?