Deze lauwwarme boerenkool salade met appel, zongedroogde tomaat en runderworstjes is een leuke variant op het Oerhollandse boerenkoolstamppot die we allemaal kennen. De combinatie van boerenkool met zongedroogde tomaatjes en noten in deze winterse salade is ronduit heerlijk. De runderworstjes (bij boerenkool mag worst natuurlijk niet ontbreken) en kaas maken het gerecht helemaal af!
Benodigdheden (voor 2 personen):
- 4 runderworstjes
- 1 groene appel
- 200 gram boerenkool (c.a. 6 handjes, fijngesneden en gewassen)
- 12 cherrytomaatjes
- 6-8 zongedroogde tomaten
- Handje walnoten
- 30 gram roquefort (of Parmezaanse- of geitenkaas als alternatief)
- Olijfolie
To do’s:
1. Bak de runderworstjes in een grillpan in c.a. 8 minuten bruin en gaar.
2. Roerbak in de tussentijd de boerenkool een minuut met wat olijfolie in een roerbakpan. Zorg ervoor dat de olie mooi verdeeld is. Doe de boerenkool daarna in een saladeschaal en laat de groenten even afkoelen totdat de boerenkool op de juiste temperatuur (lauw) is.
3. Snijd de appel in stukjes, halveer de cherrytomaatjes en maak de zongedroogde tomaten indien nodig wat kleiner. Voeg dit toe aan de boerenkool, roer de ingrediënten goed door elkaar en breng eventueel op smaak met wat verse peper en zout.
4. Maak de borden op met de boerenkool salade en verdeel hier wat walnoten overheen. Verdeel ook naar smaak wat verbrokkelde kaas over de salade en leg de runderworstjes bovenop. That’s it. Eet smakelijk!
Susanne Ik 25 februari 2015
Ik
Oehhhhh – Dit ziet er lekker uit!! Dit ga ik zeker heel snel een keertje maken:)! Xx Susanne – http://bagatyou.com
Chris Ik 26 februari 2015
Ik
lekkerrr boerenkool!
Manon Mestrom Ik 26 februari 2015
Ik
HMMM ziet er super lekker uit!!