Het leven mag veel vaker gevierd worden. Meestal zijn we alweer bezig met de volgende te behalen mijlpaal, zonder te genieten van het moois dat we nu al hebben bereikt. Toen Licor 43 mij vroeg of ik binnenkort iets te vieren had, hoefde ik daar niet lang over na te denken. Het 3-jarig jubileum en de nieuwe website wilde ik niet ongemerkt voorbij laten gaan. Of ik dat niet wilde vieren met een beetje Spaanse passie, versus de oh-zo Nederlandse nuchterheid? Hear hear, en dus nodigde ik mijn vrienden, familie en relaties uit, toverde mijn kantoor om tot party-place, trok een glitterjurk aan én serveerde ik mijn very own Licor 43 cocktail. Het was een onvergetelijk feestje. Gelukkig hebben we de foto’s nog.
Do it with passion or not at all
Vroeger droomde ik ervan om voor een magazine aan de slag te gaan, een eigen modecollectie te ontwerpen of als presentatrice voor de TV te werken. Na drie jaar keihard (tot in de late uurtjes) werken, naar mijn gevoel luisteren en mezelf openstellen voor kansen, heb ik niet die baan bij de ELLE weten te bemachtigen maar wél mijn eigen online platform opgezet. Waarbij ik eigenlijk hoofdredactrice, ontwerper en presentatrice in één ben en van mijn passies m’n baan heb kunnen maken. Dit bewijst maar weer: hard work pays off.
Een privé cocktailshaker
Nederlanders staan op de een of andere manier niet bekend als spontane levensgenieters. Wist je dat expats naar onze kringverjaardagen met koffie en taart verwijzen als ‘the circle of death’? Ai. Zaak dus om er dit keer een beetje pit aan toe te voegen, en te allen tijde de kringgesprekken te vermijden. De bureautafels op mijn kantoor bij #Workmode heb ik opzij geschoven, decoratie met een hoog bling bling gehalte ingeslagen en de ruimte party-proof gemaakt. Ook wilde ik graag een gitarist op het feestje, dus heb Ruud Post gevraagd om wat fijne Spaanse nummers te spelen. En wat is een feest zonder cocktails? Daarom kon een bar niet ontbreken en hier werden dan ook de lekkerste Licor 43 cocktails gemaakt. Natuurlijk werd mijn favoriete cocktail met gemberbier en deze bekende, frisse cocktail met citroen en soda water aan mijn gasten geserveerd.
Party bites
Ook zijn hapjes niet onbelangrijk, dus heb ik samen met redactielid Merel de héle middag in de keuken gestaan. En wat vind ik het toch fijn wanneer ik iedereen hier later van zie smullen. Wat we in elkaar gedraaid hebben? Onder andere een spekkoek van zalm (deze schaal was binnen no time leeg, recept vind je hier), spiesjes met meloen en mozzarella, komkommer gevuld met homemade tonijnsalade, healthy zalm toastjes, rolletjes met pesto en geitenkaas, gevulde dadels, pittige wraps met kip en casheynoten en meloen met fetakaas. En natuurlijk een flinke borrelplank met kaas en Spaanse hammen.
Eigenlijk zouden we veel vaker feestjes moeten geven, want ik werd wakker met een glimlach van oor tot oor. En er zijn nog 101 reden om het leven te vieren. Maar eerst even bijkomen van dit geslaagde feestje. Bekijk hieronder de foto’s!
Foto-credits: Kenzo Soza
Dorien Ik 14 december 2016
Ik
Gefeliciteerd! Binnenkort start ik ook mijn blog: naam en logo zijn eindelijk passend bij wat ik Wil en vooral… wie ik ben! Ook een feestje waard toch?