Dadels zijn heerlijk zoet en rijk aan verschillende vitamines, vezels en mineralen. Het perfecte voorbeeld van natuurlijke producten die lekker én gezond zijn. En daar word ik enorm blij van! Verse dadels bestaan uit zacht en goed verteerbaar vruchtvlees. Daarnaast bevat het natuurlijke suikers zoals fructose en dextrose waardoor de energie in je lichaam meteen wordt aangevuld. Dadels zijn heerlijk in desserts, yoghurt, salades, of gewoon als gezond tussendoortje. Ik heb ze verwerkt in een couscous salade, met abrikozen, rozijnen, koriander en witte kaas. Deze smaakvolle vega salade bevat veel verschillende smaken: zoet, zout en kruidig. Een van mijn favorieten dus!
Benodigdheden (voor 2 personen):
- 200 gram couscous
- Een aantal blokjes witte kaas
- Een handje doperwtjes
- Rode paprika
- 6 gedroogde of verse dadels
- Abrikozen (abrikozen op siroop, uit blik)
- Klein handje rozijnen
- Verse koriander (klein gesneden)
- 1/2 limoen
- Snufje kardemonpoeder
- Snufje kaneel
- Snufje nootmuskaat
- Verse peper en zout
To do’s:
Bereid de couscous zoals staat omschreven op de verpakking. Snijd de witte kaas, paprika, dadels en abrikozen in stukjes. Doe dit samen met de doperwtjes, verse koriander en rozijnen in een slakom. Besprenkel de couscous met de limoensap en breng op smaak met de kardemonpoeder, kaneel, nootmuskaat, peper en zout. En klaar… eet smakelijk!
Pingback:COUSCOUS MET KIP EN ANANAS IN ZOETZURE SAUS | Cotton & CreamCotton & Cream Ik 8 april 2014
Ik