Couscous met een wat zoet-zuur smaakje is ronduit heerlijk! Daarom behoort het recept voor deze couscous met kip en ananas in een zoetzure saus tot één van Cotton & Cream’s favorieten! Lekker kruidig met koriander en bosui en fris-zoet vanwege de stukjes ananas. Verder is paksoi zo’n groenten dat perfect bij rijst en couscous pas en dit gerecht helemaal af maakt. Ben je een echte couscous liefhebster? Check dan ook zeker deze recepten: couscous met pompoen en fetakaas en couscous met abrikoos en dadels.
Benodigdheden (voor 2 personen):
- 8-10 stukjes verse ananas
- 200 gram couscous
- Klein handje verse, fijngesneden blaadjes koriander
- 2 stengeltjes bosui
- 1 paksoi
- 2 stukjes kipfilet
- 2 eetlepels chilisaus
- Sap van 1/2 citroen
- Chilipeper
- Verse peper en zout
- Olijfolie om mee te bakken
To do’s:
Bereid de couscous zoals staat omschreven op de verpakking. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en kruid het kippenvlees met wat chilipeper, peper en zout. Bak de kipfilet in de pan met wat olijfolie gaar en licht krokant. Snijd in de tussentijd de paksoi klein en snijd de bosuitjes in kleine ringetjes. Wanneer de kipfilet gaar is, voeg je de groenten toe aan de pan en bak je dit kort mee. Voeg daarna de chilisaus en citroensap toe en warm de saus op. Voeg als laatste de stukjes ananas toe verwarm het geheel een paar minuutjes in de pan. Maak de borden op met de couscous en verdeel daar overheen de kip met zoetzure saus. Maak het gerecht af met de verse koriander. Klaar om te eten, smakelijk!
Pingback:Deze week bij voeding | materdeitjorn Ik 20 januari 2016
Ik