Welke van jouw lievelingshitjes door de speakers dreunen, bepaal jij. En ook beslis je zelf wat voor hippe gerechten er op tafel staat en hoe Insta-proof de tafelaankleding is. De avond sluit je luid zingend of dansend op de banken af, je hoeft tenslotte toch met niemand rekening te houden. Wees eens eerlijk, etentjes thuis zijn toch dé momenten die in de boeken komen? Het enige nadeel wanneer ik mezelf benoem tot gastvrouw, is de voorbereiding, het boodschappen doen en het koken wat stiekem best veel tijd kost. En soms heb ik daar gewoon geen zin in of écht geen ruimte voor. Ik kan je vertellen, dan is een thuiskok een uitkomst!
Laatst heb ik een thuiskok via Chefplaza ingeschakeld, een platform dat verschillende culinaire koks aan huis aanbiedt. Op basis van je wensen wordt een kok geselecteerd die bij de gasten, je smaak en de avond past. De chef bereidt het diner in jouw eigen keuken en doet aan het eind zelfs de afwas. Ook de tafel kan de thuiskok voor je dekken, wanneer je écht niets zelf wilt doen. Alles rondom het diner wordt voor je geregeld, zodat je er zelf geen omkijken naar hebt. Ik vond het héérlijk om eens een avond met vrienden niet te koken, geen last minute boodschappen-doen-stress te hebben en zelf 100% van de avond te genieten.
Hilde was de chefkok die mijn avond met vrienden verzorgde. Een lieve vrouw die met veel passie in de keuken stond. Hilde is gespecialiseerd in de Spaanse keuken en aangezien mijn vrienden en ik wel houden van een lekkere portie Spaanse gezelligheid, leek dit me een goede match. Ik heb thuis bovendien een open keuken die grenst aan de eettafel, waardoor de thuiskok echt onderdeel is van de hele avond. Pure luxe aan de Chef’s Table dus.
Acht uitgelaten vrienden, vier gangen en veel, heel veel Spaanse wijn. Hoe dat er verder aan toe ging, dat zie en lees je hieronder.
Het perfecte diner wordt natuurlijk afgetrapt met een bubbeltje. En voor deze avond stond een Cava koud, aangezien het Spaanse thema overal was doorgevoerd. Een heerlijk begin van de avond!
Om onze eerste trek te stillen, had Hilde een paar lekkere amuses bereid. Toast met rilette van eend en…bloedworst. Ondanks dat dit laatste een typisch Spaanse lekkernij is, heb ik die laten staan. Gelukkig vond de rest het wel erg lekker.
Het dekken van de tafel en aankleding vind ik – wanneer ik er tijd voor heb – super leuk en ontspannend om te doen. Kaarsjes, verse bloemen en zilver bestek kunnen hierbij niet ontbreken.
Het voorgerecht is een taartje met PX gekonfijnte uitjes en gegratineerde Spaanse bergkaas. Zoet en zout in een krokant jasje: extreem lekker. Eentje die ik thuis zeker nog een keer ga namaken.
Terwijl Hilde voor ons het volgende gerecht bereidt (je ziet haar rechtsboven op de foto in de keuken), smullen wij lekker door. Ook van de Spaanse olijven, versgebakken brood en dips die op tafel staan. En lekker bijkletsen natuurlijk. Gelukkig zijn onze mannen net zo goed in ouwehoeren als mijn vriendinnen en ik.
Het is onwijs fijn om de hele avond geen omkijken te hebben naar het diner. Soms denk ik aan het eind van een diner of feestje thuis “heb ik er zelf eigenlijk wel van genoten?” Nou, het antwoord is hierbij een volmondig ja.
De wijn inschenken, dat doen we wél zelf. Maar misschien is dat ook omdat we snelle drinkers zijn.
Met mijn lieve vriendinnen is het áltijd gezellig. We hebben allemaal dezelfde interesses en zijn echte levensgenieters. We houden van eten, drinken en een feestje. Aan de andere kant zijn we ook heel anders qua persoonlijkheid, waardoor je elkaar mooi aanvult.
Dit vind ik zo’n heerlijke foto! Al dat eten op tafel en vrienden die gezellig aan het kletsen en lachen zijn. Hier word ik dus enorm gelukkig van.
Het hoofdgerecht bestond uit eendenborstfilet in sinaasappelsaus met verschillende bijgerechten. De zoetige saus met het Spaanse hutspotje met tijm en rozemarijn was echt goddelijk.
Dit is de wijn die Hilde had meegenomen voor bij het dessert. Het was een Spaanse ‘Vino de licor’, een zoete rode wijn die een beetje doet een beetje denken aan port, maar dan wat frisser en ook ietwat minder zoet. Extreem lekker, dus een echte aanrader.
Het toetje was een warm trippel chocolade taartje met Spaanse pit (peper) en biologisch roomijs. Yum! Dat groene wat je op de foto ziet is trouwens ‘chocolade munt’, muntblaadjes die smaken naar chocolade, heel bijzonder. Na het toetje en de koffie gingen de mannen over op whiskey en de vrouwen op Gin-Tonic. Dansen op de banken hebben we niet meer gered, we waren te druk met uitbuiken en bijkletsen.
Dank voor de fijne avond, Hilde! Meer informatie over Chefplaza vind je hier: www.chefplaza.com. Wil je meer weten over de Spaanse kookkunsten van Hilde en haar cateringservice, ga dan naar haar website: www.mestiza.nl.
Fleur Ik 10 maart 2016
Ik
Wat een heerlijke post en wát een heerlijke avond! Ga meteen weer een etentje organiseren, yes!
Rochella Ik 10 maart 2016
Ik
Oewww wat ontzettend leuk dit, en wat ziet het eten er heerlijk uit. Geweldig idee zo een thuis kok!