De lente is aangebroken en het grijs in de lucht kleurt langzaam maar zeker blauw. Ik kan niet wachten tot de heerlijke momenten die ik weer op het terras, op het strand en in het park ga beleven. Ook lekker eten in de tuin of op het balkon is binnenkort een feit. Vandaag deel ik een salade die perfect is om buiten in het zonnetje te eten. Wanneer het nog wat te koud is, haal je hiermee sowieso de lente in huis.
Een frisse salade met gepocheerde limoenkip. Kip gepocheerd in wat bouillon met citroensap, waardoor het vlees heel mals, sappig en mager blijft. Samen met de courgette salade met munt en cherrytomaatjes lekker licht. Perfect voor in de lente en zomer. Niet alleen omdat de smaak hier zo goed bij past, ook wanneer je voor de vakantie nog wat kilo’s wilt kwijt raken. En in 15 minuutjes klaargemaakt, wat wil je nog meer?
Benodigdheden (voor 2 personen):
- 1 grote of 2 kleine kipfilets
- 1 courgette
- 8 cherrytomaatjes
- Paar takjes verse munt
- 1/2 groene peper
- 1 limoen
- Olijfolie
- Radijskiemen (of andere soort kiemen)
Limoendressing:
- 2 eetlepels limoensap
- 2 eetlepels olijfolie
- Scheutje honing
- Peper en zout
To do’s:
1. Breng 1 liter water aan de kook, samen met een bouillonblokje, sap van een limoen en wat peper. Voeg de kipfilet toe zodra de bouillon kookt en laat de kip 3 minuten koken. Zet vervolgens het vuur uit en laat de kip nog c.a. 10 minuten in de gekookte bouillon staan (deksel op de pan), totdat het vlees gaar is.
2. Snijd in de tussentijd de courgette in de lengte in dunne plakken, met hulp van een groenteschiller of scherpe kaasschaaf. Je kunt ze daarna in de lengte weer halveren, voor mooie smalle slierten.
3. Maak de dressing door de ingredienten zoals hierboven omschreven (evt. aangepast naar smaak) te mengen.
4. Snijd de verse munt fijn en de groene peper in smalle ringetjes (pitjes verwijderen) en zet dit even apart. Snijd de afgekoelde kipfilet in dunne reepjes.
5. Meng de courgette met wat olijfolie, munt, peper en zout. Verdeel hier de kip reepjes overheen, wat peper ringetjes en besprenkel de salade tenslotte met flink wat dressing. Maak de salade af met een plukje radijskiemen.