Wanneer je makreel eet, weet je dat je goed bezig bent. Dit visje zit namelijk bomvol omega 3, proteïne en mineralen. Eet iedere week makreel en je krijgt voldoende vitamine A, D, K, B12 en C binnen. Snel verder naar de allerbelangrijkste eigenschap van makreel: het is lekker! Iets wat ik regelmatig bij de visboer haal maar eigenlijk heel simpel is om zelf te maken: een gerookte makreel paté. Eet dit als lunch op een speltboterham of een cracker. Heb je zin om een hapje te serveren? Vul halve tomaatjes dan met deze makreel paté! Of besmeer wraps met de paté – eventueel met wat kappertjes, gedroogde tomaat of augurk – rol ze op en snijd er kleine wrap-hapjes van. Yummie!

Benodigdheden:
  • 150 gram gerookte makreel (graadjes verwijderen)
  • 2 eetlepels ricotta (of crème fraîche)
  • 1 eetlepel citroensap
  • Peper en zout
  • Verse bieslook, peterselie of dille
  • Blender of keukenmachine

To do’s:
Snijd de makreel in stukken en doe dit samen met de ricotta, citroensap en peper en zout in de blender. Mix het geheel tot een zacht geheel en breng eventueel op smaak met wat extra peper of zout. Garneer de makreel paté met verse kruiden of snijd de kruiden fijn en roer ze als laatste door de paté voor extra smaak.

IMG_2626

Heb je moeite om de tomaatjes met een lepel te vullen, maak dan gebruik van deze super simpele oplossing. Pak een plastic zakje (bij voorkeur een diepvrieszakje, dit is iets steviger dan een boterhamzakje), vul dit met de makreelpate en knip een hoekje open. Voilà, jouw eigen gemaakte spuit zak!

IMG_2586

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream.

Laatste reacties

Reactie plaatsen