Slush Puppy met aardbeien en Cava

Ken je hem nog, de Slush Puppy? Ik kreeg er vroeger regelmatig een brain freeze van omdat ik niet kon stoppen met drinken, zó lekker vond ik dit ijskoude drankje. Daarna stuiterde ik als kind natuurlijk over straat, want er zat enorm veel suiker en kleurstof in. Maar vanaf vandaag maak je een Slush Puppy gewoon zelf met vers fruit, dus eigenlijk helemaal niet zo ongezond. Heel makkelijk om te maken én met een scheut cava het lekkerste drankje om deze zomer met vriendinnen te drinken. Want wat mij betreft is de zelfgemaakte Slush Puppy helemaal terug van weggeweest! 

Gezonde Slush Puppy met vers fruit

Het enige wat je nodig hebt is 1 deel bevroren fruit en 1 deel Cava. Ik heb zelf altijd standaard Cava van Freixenet (brut) in de koelkast staan, de stijlvolle zwarte fles en de frisse, niet al te zoete bubbels vallen altijd in de smaak. En tsja, een bubbeltje moet je gewoon koud hebben staan, er is tenslotte altijd iets om te vieren. Oh, en voor de zwangeren onder ons, waaronder ikzelf: het merk heeft ook hele lekkere Cava zonder alcohol. Maar je kunt de Cava ook vervangen voor een scheutje water. De Slush Puppy cocktail maak je af met wat honing en vanille extract, hierdoor wordt hij wat zachter van smaak. Serveer de Slush Puppy in een mooi glas en ik weet zéker dat vriendinnen die bij jou thuis komen borrelen, hier héél blij van worden. Dit vindt namelijk íédereen lekker en het ziet er heel zomers en feestelijk uit. Trouwens, dit drankje is ook leuk om te serveren als dessert tijdens een etentje of welkomscocktail op een feestje. Check snel hieronder het recept!

Benodigdheden:

Voor 2 Slush Puppy cocktails:

  • 200 ml Cava (bijvoorbeeld van Freixenet)
  • 225 gram verse, bevroren aardbeien (zelf invriezen of uit het vriesvak in de supermarkt)
  • Scheut honing
  • 1/2 theelepel vanille extract

To do’s:

1. Doe het bevroren fruit samen met de Cava in een blender en mix een minuut of twee tot een stevige, ijskoude Slush Puppy. Wanneer je geen blender hebt, kun je het geheel ook met een staafmixer pureren.

2. Voeg daarna een scheut honing en c.a. 1/2 theelepel vanille extract toe en mix opnieuw. Je kunt naar smaak wat extra honing of vanille extract toevoegen, zodat hij nog iets zachter en zoeter wordt.

3. Schenk de Slush Puppy in een mooi cocktail glas, garneer eventueel met wat fruit en maak af met een rietje. Cheers!

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Geen reacties

Reactie plaatsen