CITYTRIP PARIJS: DE LOCAL HOTSPOTS

Paris Paris! De stad van de liefde, maar ook de champagne, Franse kaas, kleine mode boutiques en dat zwoele Franse accent. Laatst was ik bij Franse vrienden op bezoek en zij namen mij en mijn vriend op sleeptouw door Paris. Helemaal niet verkeerd natuurlijk, aangezien zij alle leuke “insider” plekjes kunnen laten zien. Deze leuke hotspots in Parijs deel ik in dit artikel met jou. Leuke tips voor wanneer je binnenkort een weekendje naar Parijs gaat.

Nadat mijn vriend en ik in Parijs waren aangekomen met de Thalys – binnen drie relaxte uurtjes reis je hiermee van Amsterdam naar Parijs, ideaal – schoven we aan bij La Cidrerie du Marais. Onderweg naar dit restaurant had ik nog even bij Sandro geshopt, een van mijn favoriete merkjes, zodat ik daarna met een voldaan gevoel mijn eerste welverdiende crepe naar binnen kon schuiven. Niet zo maar een crepe, maar een volkoren crepe met een bijzonder, luxe beleg. Bij La Cidrerie du Marais heb je de keuze uit diverse luxe crepes met bijvoorbeeld kip, geitenkaas, roquefort, spekjes of eend. Echt een aanrader wanneer je zin hebt in een crepe 3.0 en een knusse, Franse setting!
Adres: 4 rue Sevigne75004 Parijs

Cidrerie du Marais1 Cidrerie du Marais

Met een volle maag slenterden we vervolgens door de straatjes van Saint-Germain, een artistiek maar stijlvol buurtje met overal mooie kunstgalerijen en mode boetiekjes. De designerkleding in deze boetiekjes is prachtig, wel iets prijziger dan je wellicht gewend bent, maar wanneer je wat bijzonders wilt shoppen is deze buurt zeker aan te bevelen! Ook zijn we door Rue des Martys gelopen. Hier vind je veel opkomende nieuwe foodconcepten en jonge, hippe parijzenaren. En natuurlijk hebben we een drankje gedronken in Le Marais, het oude gedeelte van Parijs en de levendige (gay)buurt van Parijs, waar het altijd gezellig is. Hier vind je genoeg leuke winkeltjes en goede restaurants om uit te kiezen.

In de avond heb ik heerlijk gegeten bij Le Zo. Een nieuw, hip en modern restaurant, waar uiteraard alleen locals komen. Voor 40 euro koos ik een menu waarbij ik de hele avond champagne kon drinken. Nu houd ik wel van een paar bubbeltjes op z’n tijd, dus was dit champagne-menu op mijn lijf geschreven. Een selectie van de kaart: tonijntartaar, gestoomde kippasteitjes, burger met eendenborst en rode biet carpaccio. Nu denk je wellicht dat Parijzenaren met name restaurants opzoeken waar camembert, eend en slakken op het menu staat, maar het valt mij op dat de jonge, hippe locals juist vooral dol op Aziatische smaken en vernieuwende food-concepten.
Adres: 13 Rue Montalivet, 75008 Paris
Websiterestaurantzo.com/fr

Zo Paris1 Le Zo Paris2

De volgende dag gingen we – lichtelijk brak van de champagne – taartjes halen bij Sebastien Gaudard. Een chique zaak waar de taartjes goddelijk zijn. De specialiteit is een French Cake. Het ziet er uit als een tompoes, met allemaal laagjes, maar is o.a. gemaakt van creme en caramel. Een flinke suikerbom, wel erg lekker.
Adres: 22, rue des Martyrs 75009 Paris
Website: sebastiengaudard.fr
Sebastien Gaudard

Daarna ploften we op het terras bij het No Stress Cafe. We waren net op tijd, want daarna stonden mensen letterlijk in de rij om een plekje op het terras te krijgen. Het No Stress Cafe is een hotspot onder de locals vanwege de locatie, het is gevestigd aan een gezellig pleintje en een plek waar je lekker, ongedwongen met vrienden kunt lunchen en borrelen. Het restaurant heeft – wederom – geen Franse keuken, maar wokgerechten als specialiteit. Ook de burgers en salades zijn aan te raden. Wanneer je even klaar bent met de confit de canard en gebakken camembert, dan kun je hier dus goed terecht!

No stress cafe Paris

In de avond hadden we zin in een relaxt avondje en hebben we bij de locale kaasboer en slager lekkere kaasjes en rilette gehaald (een Franse specialiteit waar ik dol op ben).

De volgende dag waren we fris en fruitig en hebben we een overdekte foodmarket bezocht. Hier laten locale boeren zien wat zij aan Franse specialiteiten “in huis” hebben. Denk aan oesters, siropen, kastagnecreme, aligot (aardappelpuree met knoflook, knoflook en kaas) worstjes, rillette, confit de canard en frois gros met vijgen. Houd je ervan om de Franse eetcultuur echt te leren kennen, bezoek dan een foodmarket dan en kijk veel rond en proef. Dit is Frankrijk.

Tot volgend jaar, Parijs!

Paris cheese aligot Oesters Parijs

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream.

Laatste reacties
  • Wauw, die tonijntartaar ziet er echt overheerlijk uit.

    Ik vind Parijs ook zo’n fijne stad. Zo vaak geweest, maar iedere keer ontdek je weer nieuwe dingen!

    • Hij smaakte nog veel lekkerder dan hij eruit ziet ;-) Parijs is echt fantastisch, snel weer! Als je de volgende keer nog tips hebt, let me know! Liefs!

  • Wat een leuk artikel!
    Ik ben heel toevallig ook net terug van een weekendje Parijs, wat een heerlijke stad is het he?!

    Xx Fabi

    • Wat toevallig! Dank voor je berichtje, lief! Parijs is heerlijk, ik raak er ook niet op uitgekeken. Zie nu je Paris-artikel op jouw blog, leuk! :) Lfs!

  • Naar welk overdekte foodmarket ben je geweest?

Reactie plaatsen