De laatste tijd maak ik vrijwel alleen maar lasagne zonder pasta. Laatst had ik voor de verandering speciaal lasagnebladen gekocht, maar ben ze zelfs vergeten te gebruiken. Je hebt ze namelijk écht niet nodig om een lekkere lasagne te maken. Zoete aardappel, courgette, aubergine en zelfs bieten zijn ideaal om laagjes mee te creëren. Niet alleen gezond maar ook veel smaakvoller dan de klassieke lasagnebladeren. Hier vind je het recept voor een lasagne van rode biet met geitenkaas, rundergehakt en tomatensaus. We weten al dat rode biet en geitenkaas een combinatie is to die for, maar ook rundergehakt en tomatensaus kunnen er ook wat van in de mix! En de rode biet is lekker knapperig, dat geeft de lasagne een lekker bite. Maken dus. Eet smakelijk!
Benodigdheden (voor 3-4 personen):
- 500 gram voorgekookte rode bieten
- 400 gram rundergehakt
- 175 gram zachte geitenkaas
- 1 ui
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 400 gram tomatenblokjes of verse tomaten
- Verse basilicum
- Oregano
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas (of harde geitenkaas)
To do’s:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd in de tussentijd de aubergine en courgette in de lengte in plakken. Snijd ook de bieten in dunne plakjes en de ui in stukjes.
2. Fruit de ui in de pan met wat olie. Rul daarna het gehakt, op smaak gebracht met peper en zout.
3. Pureer in de tussentijd de tomaten(blokjes) met een staafmixer. Voeg hier als laatste wat fijngesneden verse basilicum, oregano en peper en zout aan toe.
4. Vet een ovenschaal in. Bedek de bodem met de aubergine plakken. Verdeel hier de helft van de rode bieten plakjes overheen, daarna de helft van het gehakt, de helft van de saus en de helft van de geitenkaas. Verdeel hieroverheen nog een keer dezelfde laagjes (maar dan met courgette ipv aubergine). Sluit af met een laagje Parmezaanse kaas of geraspte harde geitenkaas.
5. Bak de lasagne van rode biet in ca. 25 minuten in de oven gaar. Eet smakelijk!
Klik hier voor nog meer lekkere, makkelijke en gezonde recepten.
Darina Ik 16 mei 2016
Ik
Ik ben dol op lasagna! Dit recept ga ik zeker maken!
Cotton & Cream Ik 16 mei 2016
Ik
Leuk om te horen Darina, benieuwd wat je ervan vindt!
Marion van Zutphen Ik 17 mei 2016
Ik
Jummie, naast de rode biet lijkt het me heel lekker!
Cotton & Cream Ik 25 mei 2016
Ik
Hi Marion, je lust geen rode biet? Vervang dan gewoon voor zoete aardappel: ook erg lekker! :-) X
Janneke Daniels Ik 6 juni 2016
Ik
Net heerlijk gegeten, wat een verrassend recept!!!
Cotton & Cream Ik 7 juni 2016
Ik
Wat leuk om te horen Janneke, dank voor je lieve berichtje!
Eva Ik 30 augustus 2017
Ik
Heerlijk recept!!!
Marlieke Ik Auteur Ik 22 september 2017
Ik
Wat leuk om te horen Eva, dank voor je bericht! :)