Goedgevulde mueslirepen die lekker zijn, lang energie geven en je hongergevoel stillen, maar zonder slechte suikers, vetten en e-nummers zoals ze in de winkel liggen? Maak mueslirepen vanaf nu zelf! Het is niet moeilijk en je kunt ze naar eigen smaak samenstellen. Hier vind je een basisrecept voor mueslirepen, maar voeg hier aan toe wat je lekker vindt! Zoals bijvoorbeeld gedroogde perziken, pompoenpitjes of dadels. Alles is mogelijk, zolang je maar ongebrande, gedroogde en ongezouten producten gebruikt.
Benodigdheden (voor c.a. 6-8 mueslirepen):
- 200 gram fijne spelt- en/of havervlokken
- 2 eetlepels gebroken lijnzaadjes
- 1 eetlepel chiazaad
- 3 eetlepels grof gehakte noten (amandelen en/of hazelnoten)
- 2 eetlepels kokosrasp
- Eventueel: 1 eetlepel gedroogde perziken, abrikozen, gojibessen of dadels, kleingesneden
- Eventueel: 1 eetlepel pompoenpitjes of zonnebloempitjes
- 3 eetlepels honing of agavesiroop
- 3 eetlepels olie
- 1 geprakte banaan
- Ovenschaal
- Bakpapier
To do’s:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng ze met een lepel door elkaar. Voeg de olie, honing/agavesiroop en geprakte banaan toe en roer totdat alle ingrediënten omhuld zijn met olie, siroop en banaan. Druk het mengsel gelijkmatig in een ovenschaal bekleed met bakpapier, ga voor een dikte van c.a. 1 cm. Druk met een lepel goed op het mengsel, zodat het een stevige laag vormt. Zet de schaal 25-30 minuten in de oven, totdat de muesli mooi bruin is. Laat het eerst goed afkoelen en snijd er daarna repen of vierkantjes van. Meestal is de muesli nog wat zacht wanneer het net uit de oven komt. Geen nood, dit wordt vanzelf hard bij het afkoelen. Bewaar de mueslirepen in een trommel of vries ze in!
Pingback:Gezonde Cruesli | Cherishday Ik 16 april 2014
Ik
Dana Ik 23 september 2014
Ik
Hi, van het weekend heb ik deze muesli repen gemaakt. Na het afkoelen wilde ik het gaan snijden maar alles raakte los of zat al los, nu heb ik eigenlijk een soort van granola voor in mijn yoghurt. Ook lekker, maar dit is niet wat ik wilde of mee kan nemen als tussendoortje.
Heb je hier tips voor? Waarom is het jou wel gelukt?
Cotton and Cream Ik 27 september 2014
Ik
Hi Dana, wat jammer dat de mueslireep niet stevig genoeg was. Voor een volgende keer zou je een geprakte banaan in het mengsel kunnen meenemen. Dit klinkt gek, maar hierdoor blijft de muesli beter aan elkaar plakken. Dit zal ik ook als tip in het recept toevoegen. Ben benieuwd of het de volgende keer wel lukt!
Pingback:Goedgevulde mueslirepen die lekker zijn, lang energie geven en je hongergevoel s... - Plätzchen zum Stillen Ik 26 januari 2020
Ik
Rachel Munoz Ik 4 augustus 2024
Ik
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng ze met een lepel door elkaar. Voeg de olie, honing/agavesiroop en geprakte banaan toe en roer totdat alle ingrediënten omhuld zijn met olie, siroop en banaan. Druk het mengsel gelijkmatig in een ovenschaal bekleed met bakpapier, ga voor een dikte van c.a. 1 cm. Druk met een lepel goed op het mengsel,