Voor sommigen is een mug cake al onderdeel van het dagelijkse ochtendritueel, voor anderen klinkt het misschien als totaal onbekend in de oren. Wanneer dat laatste het geval, wil ik nu even je volledige aandacht. Mug cake is namelijk enorm lekker en gezond en bovendien vliegensvlug (lees: 5 minuten) klaargemaakt. Volgens mij heb je niets anders nodig in de ochtend?
Het enige wat je in huis moet hebben is een mok – want zoals de naam al verklapt wordt de mug cake daarin klaargemaakt – een banaan, een ei en wat havermout. Dit is de basis voor een voedzame en luchtige mug cake, waaraan je vervolgens alles kunt toevoegen wat je lekker vindt. Dit recept met kokos en appel is mijn persoonlijke favoriet. maar leef je vooral ook eens uit met cacaopoeder, dadels, bosbessen en nootjes. Beter én leuker dan dit wordt je gezonde ontbijt niet (het is toch een soort mini taartje?) en een mooi alternatief voor de banaanpannenkoekjes.
Benodigdheden (voor 1 persoon):
- 1 banaan
- 2-3 eetlepels havermout
- 1 ei
- 1/2 appel
- 1.5 eetlepel kokosrasp
- Scheutje honing
- Walnoten
- 1 grote mok of kleine kom
To do’s:
1. Snijd de appel in blokjes. Prak de banaan met een vork.
2. Meng de geprakte banaan met het ei en de havermout in een grote mok of kommetje. Voeg hier de kokosrasp, de blokjes appel en een scheutje honing aan toe en roer dit door elkaar.
3. Zet de mok of het kommetje (eventueel ingevet met wat kokosolie) in de magnetron voor 3-4 minuten op 900-1000 watt, of 15-20 minuten in de oven op 180 graden.
4. Kiep de mok of het kommetje om op een bord. Nu kun je ‘m garneren met walnoten, kokosrasp en eventueel wat extra honing. Et voila, jouw heerlijke ontbijt is klaar!
TIP: eet de mugcake met wat kwark of Griekse yoghurt
Eet smakelijk! Klik hier voor veel meer lekkere, makkelijke en gezonde recepten!
michelle Ik 22 november 2015
Ik
Alleen jammer van die magnetron…
Cotton & Cream Ik 22 november 2015
Ik
Ha Michelle, je kunt de mug cake natuurlijk ook in de oven klaarmaken! 15-20 minuten op 180 graden. Als je niet zo veel tijd hebt ‘sochtends is magnetron een sneller alternatief ;) liefs!
Cat Ik 29 augustus 2016
Ik
Joepie!!!!
Fredriek Ik 19 februari 2016
Ik
Ipv appel kokosrasp en honing heb ik cacao en dadelstroop en diepvriesbosvruchten gebruikt heerlijk
Marlieke Ik Auteur Ik 20 februari 2016
Ik
Wauw, dat klinkt ook als een fantastische smaak-combi. Dank voor de tip, dat ga ik de volgende keer eens proberen. Goed weekend! :)
Stella Ik 26 februari 2016
Ik
Hoi
Is die 18 graden voor een heteluchtoven of traditionele oven
Marlieke Ik Auteur Ik 26 februari 2016
Ik
Ha Stella, gewone oven!
gyvhb Ik 1 mei 2016
Ik
uyijonlk
magriet Ik 1 mei 2016
Ik
sorry was niet de bedoeling
Cotton & Cream Ik 2 mei 2016
Ik
Geeft niet, kan gebeuren! Vond je het recept wel lekker? :)