The Avocado Show: een droom voor avocado fans

Twee weken nadat The Avocado Show met de plannen naar buiten kwam, waren er al zo’n 50K volgers op social media verzameld. Nu de gloednieuwe hotspot in Amsterdam nét haar deuren heeft geopend, is dat aantal bijna verdubbeld én staat er een rij voor de deur. Je kunt dus wel zeggen dat deze avocado bar een hit is. Waarom? Simpel: onze favoriete vrucht speelt de hoofdrol. De ‘avo’ staat in verschillende, yummie creaties op de kaart: van avocadoijs en -mouse tot aan gevulde avocado’s en burgers. Eindeloos veel green goodness dus, een droom voor avocado fans.

Avocado madness

The Avocado Show is een concept van drie jonge, Amsterdamse vrienden: Ron Simpson (MC en creatief ondernemer), Jaimie van Heije (het culinaire brein) en Julien Zaal, en maken dus een vliegende start. Heel gek is dat natuurlijk niet, want de avocado is momenteel hartstikke hot. De groene ster is namelijk heel voedzaam en wanneer je het nog niet wist: avocado is óók heel goed voor een mooie huid. Daarnaast is ‘ie lekker zacht en romig van smaak, en matcht bij veel verschillende gerechten. Yup, en ál die gerechten kun je nu dus proeven bij The Avocado Show, Europa’s eerste avocado bar. Dit weekend zijn de deuren stiekem geopend en vindt de ‘soft launch’ plaats, want de officiële opening volgt nog. Maar goed nieuws: je kunt er vanaf nu dus al terecht! Zonder reservering, dus je kunt gewoon binnenlopen. Het kan wel zo zijn dat je even moet wachten. Omdat The Avocado Show al wat Internationale media-aandacht heeft gehad, vind je er een mix van locals en redelijk wat toeristen. En tja, niet iedereen kan er tegelijk terecht.

Picture perfect: roze velvet banken

Los van het feit dat bijna elke foto waarin de avocado er op z’n knapst uit ziet (bijvoorbeeld in een roos) viral gaat op Instagram, heeft de Avocado Show óók nagedacht over een Instagram-proof inrichting. De combinatie van groene muren met een paar roze, fluwelen banken doet het natuurlijk goed. De inrichting van de zaak is verder minimalistisch. Dan nog even over de gerechten, want daar kom je tenslotte voor. Welke gerechten lekker zijn? Het avocado-ijs (heel romig en zacht, niet te zoet) en de kipspiesjes met avocadosaus zijn zeker het proeven waard. Ook de avocado-mouse die gezoet is met dadels is lekker, en de Poké met avocado wanneer je zin hebt in zalm en rijst erbij. Houd je meer van vlees? Dan is de avocado ‘burger’ misschien iets voor jou. Een avocado vult wel flink, dus na een à twee gerechten zit je zeker vol. Een geinige plek voor je eerstvolgende lunch-date dus!

The Avocado Show
Daniel Stalpertstraat 61, Amsterdam
Tel: +316 30 63 31 30
Theavocadoshow.com

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties
  • Ooooh wat een leuke zaak zeg! Klinkt ook heel insta waardig ;) hihi. Daar wil ik ook heen!

Reactie plaatsen