RISOTTO MET GAMBA’S EN GROENE ASPERGES

Wanneer je aan risotto denkt, zie je in gedachten waarschijnlijk een zware en vette risotto. In dit artikel vind je het recept voor een lichtere risotto, een die minder vet bevat maar nog steeds super smaakvol is. Deze risotto wordt namelijk bereid met visbouillon, limoensap en Parmezaanse kaas, wat de rijst een heerlijke smaak geeft. De gamba’s en knapperige groene asperges maken dit visgerecht helemaal af!

Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 12-18 gamba’s of grote garnalen
  • 8-12 groene asperges
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gram risottorijst
  • Eventueel: 1/2 glas witte wijn
  • 1/2 liter visbouillon
  • Parmezaanse kaas
  • Verse peper en zout
  • Sap van 1/2 limoen
  • Verse basilicum
  • Olie om mee te bakken

To do’s:
1. Snijd het sjalotje fijn. Fruit het sjalotje een paar minuten samen met wat olijfolie en een uitgeperst teentje knoflook in een zo groot en diep mogelijke pan.

2. Voeg daarna de risotto rijst toe, schep dit door de uitjes, olie en knoflook, zodat de korreltjes door de olie mooi glanzen. Blus het geheel daarna af met een scheut witte wijn – of bouillon, wanneer je de witte wijn achterwege laat. Zet dit een minuutje op hoog vuur totdat de alcohol verdampt is (eventueel).

3. Voeg daarna opnieuw een scheutje bouillon toe aan de risotto. Voeg steeds een scheutje bouillon toe wanneer de bouillon in de risotto rijst is opgenomen en blijf in de tussentijd roeren. Doe dit 15-20 minuten, totdat de gehele (of een deel van de) bouillon is opgenomen en de rijst gaar is. De risotto mag lekker plakkerig zijn, maar niet “nat”.

4. Snijd in de tussentijd c.a. 1-1.5 cm van het “kontje” van asperges eraf en was de groenten. Grill de groene asperges met wat zeezout in 6-8 binuten in een (grill)pan gaar en knapperig. Bak ook gamba’s in 3-4 minuten gaar in een aparte pannetje.

5. Wanneer de risotto klaar is, schep je wat Parmezaanse kaas er doorheen breng je de risotto op smaak met wat verse peper enm het sap van een halve limoen. Schep als laatste de gamba’s door de risotto.

6. Schep de risotto met gamba’s op de borden en garneer met wat Parmezaanse kaas en verse (fijngemaakte) basilicum blaadjes. Leg bovenop de risotto de gegrilde groene asperges.

Risotto met garnalen en groene asperges1 Risotto met garnalen en groene asperges2 Risotto met garnalen en groene asperges

Risotto met garnalen en groene asperges3

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties
  • Oeh dit ziet er heerlijk uit! Nog de beste wensen voor het nieuwe jaar meid!
    xx Frederique
    http://fablefrique.com

  • Is wekelijk lekkerder dan lekker ik mag het zelfs heerlijk noemen !!!!!!!!!!!!

Reactie plaatsen