Vandaag staat er een overheerlijke soep op het menu. Een romige tuinerwten-avocado soep met kokos. Door het pittige pepertje en de frisse munt krijgt de romige groene soep een lichte “bite”, wat erg lekker is. Serveer deze soep als voorgerecht of eet ‘m als maaltijdsoep met een salade en wat sneetjes speltbrood. Yum!
Benodigdheden (voor 2 personen):
- 300 gram tuinerwten (diepvries)
- 0.5 liter groentenbouillon
- 1 teentje knoflook
- 1/3 rode peper (of minder, wanneer je niet van pittig houdt)
- 1 sjalotje
- 1 avocado
- 200 ml liter kokosmelk
- Verse munt
- Verse peper en zout
- Kokosolie
To do’s:
1 Snijd het sjalotje, het teentje knoflook en de rode peper (grof) fijn en fruit dit met wat kokosolie in de soeppan.
2. Voeg daarna de erwten toe, samen met de groentenbouillon. Laat dit c.a. 10 minuten zachtjes koken totdat de erwten zacht zijn.
3. Snijd de avocado in (grove) stukken. Doe de avocado samen met de kokosmelk in de soeppan, zodra de erwten zacht zijn.
4. Pureer de soep met een staafmixer en voeg naar smaak peper en zout toe.
5. Schenk de soep in de borden en garneer met fijngesneden verse munt en eventueel wat extra kokosmelk.
Laura Ik 2 februari 2015
Ik
Mmm ziet er heel lekker uit!:)
x Laura
Elske Ik 8 april 2016
Ik
Klinkt als een lekker soepje! Ik heb wel een vraag; is de munt bedoeld als garnering of ook om in de soep zelf te verwerken? Bedankt!
Cotton & Cream Ik 2 oktober 2016
Ik
Jee, sorry, ik zie je reactie nu pas! De munt is vooral als garnering/om als laatste extra smaak toe te voegen, maar een beetje mee-pureren kan vast geen smaak. Hopelijk zie je mijn berichtje nog. Succes! :-)
Suzanne Ik 2 oktober 2016
Ik
het is echt een hele lekkere soep! hoeveel koolhydraten zitter er ongeveer in?
Cotton & Cream Ik 2 oktober 2016
Ik
Hi Suzanne, leuk om te horen! Hoeveel koolhydraten precies, dat durf ik niet te zeggen. Het zijn wel gezonde koolhydraten die uit de groenten komen en goede vetten uit de avocado. Dus sowieso een heel gezond soepje!