Zelf moest ik ook eerst een paar keer met mijn ogen knipperen, maar het klopt dat de eerste sneeuwvlokjes deze week naar beneden zijn gedwarreld. Ik ben niet zo’n type dat meteen naar buiten springt om gezellig door de sneeuw te gaan banjeren. Nee, ik vind het eerlijk gezegd maar koud en bekijk het winterse plaatje net zo lief vanuit het raam. Bij de open haard en met een gluhwein in mijn warme hand. Wél ga ik voor sneeuw door de maag en daarom leek het me hoog tijd voor deze super lekkere en gezonde sneeuwballetjes. Zijn het geen maagdelijke snoepjes? Gemaakt van maar 2 ingredienten: kokos en amandel. Oh, en een klein beetje honing. Echt waar, wanneer je deze goddelijke balletjes hebt geproefd, blijf jij voortaan ook lekker binnen wanneer het sneeuwt. Met een sneeuwbal in je mond in plaats van in je nek.
Benodigdheden (voor c.a. 15 balletjes):
- 125 gram geraspte kokos + extra voor garnering
- 75 gram witte, ongebrande amandelen
- 2 eetlepels honing
- 30 gram kokosolie (niet gesmolten!)
TIP 1: Voeg eventueel wat limoensap en rasp toe, voor een fris tintje.
Tip 2: rol de balletjes in snippers witte chocolade. Of doe helemaal gek en giet er wat gesmolten pure chocolade overheen. Hallo bounty heaven!
To do’s:
1. Doe alle ingredienten in een food processor (of krachtige blender) en maak het fijn.
2. Maak kleine balletjes van het mengsel, van c.a. 2-2.5 cm dik. Het vormen van de balletjes is de lastigste klus. Het makkelijkste is om de ronde vorm te creeren door het mengsel stevig in je handen te drukken. Is het te “droog” en blijft het niet plakken? Voeg dan nog wat extra kokosolie toe aan de mix.
3. Rol de balletjes voorzichtig in de kokos en leg ze daarna een voor een voorzichtig op een bord.
4. Zet de sneeuwballetjes in de koelkast totdat ze hard zijn geworden.
Marlotte Ik 16 januari 2016
Ik
Oh jeetje, wat lijkt mij dit lekker. Kan ook niet anders als heuse kokosliefhebber. Ik ga deze onthouden! :)
Marlieke Ik Auteur Ik 18 januari 2016
Ik
Leuk, ik ben ook helemaal gek op kokos. Ben benieuwd wat je ervan vindt!
Jessica Ik 16 januari 2016
Ik
Wat een heerlijk recept, maak heel vaak dit soort balletjes maar nog nooit helemaal witte gemaakt. Goed idee! Rollen in rauwe cacao kan ook nog :D
Marlieke Ik Auteur Ik 18 januari 2016
Ik
Thanks voor je berichtje Jessica, leuk van je te horen! Op de bruine vingers na, lijkt me rauwe cacao idd ook een goed idee. Tot snel, lfs!
Pingback:GEZONDE CHOCOLADE TRUFFELS - Cotton & Cream Ik 15 oktober 2016
Ik