SNELLE APPEL-HAVERMOUT TAART

Taart als ontbijt? Ja. Taart als tussendoortje? JA! Wel met deze super gezonde appel-havermout taart. Dit appel-havermout baksel is namelijk gemaakt van allemaal gezonde ingrediënten en draai je bovendien vliegensvlug in elkaar. En weet je wat helemaal fantastisch is? Het smaakt en ruikt naar appeltaart! Wat wil je nog meer? Bekijk hieronder het recept voor deze havermout taart en maak van het ontbijt een feestje!

Benodigdheden (voor 2 personen):

    • 100 gram havermout
    • 300 ml amandelmelk
    • 2 appels
    • 1 theelepel chiazaadjes of lijnzaad
    • 2 theelepels kaneel
    • Handjevol rozijntjes
    • Kokosolie om in te vetten
    • Handjevol walnoten of amandelen
    • Honing

To do’s:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet daarna een ovenschaal in met kokosolie.
2. Doe de havermout in een kommetje, samen met de amandelmelk en laat dit c.a. 5 minuutjes staan zodat de havermout kan worden opgenomen.

3. Snijd in de tussentijd de appels in stukjes en voeg deze daarna toe aan het havermout-amandelmengsel, samen met een handje vol rozijntjes, de chia- of lijnzaadjes en 2 theelepels kaneel.

4. Verdeel het mengsel gelijkmaktig over de ovenschaal en verdeel over de bovenkant wat (grof fijngemaakte) nootjes.

5. Bak de havermout in c.a. 25-30 minuten in de oven totdat de bovenkant goudbruin (en een beetje knapperig) is.

6. Garneer met honing. Mmmm, een van de lekkerste ontbijtjes ooit!

Wat vond je van deze gezonde havermout taart? Laat gerust een reactie achter of deel ‘m op social media met #cottonandcream!

Havermout appel taart voor ontbijt5 Havermout appel taart voor ontbijt6 Havermout appel taart voor ontbijt4 Havermout appel taart voor ontbijt1 Havermout appel taart voor ontbijt3

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream.

Laatste reacties
  • Aaaaaaaaah dit ga ik maken!!!!

    Kus!
    Farah

    http://www.formulafarah.com

  • Ziet er lekker uit!
    Aantal calorieën per 100g?

    Groetjes!

    ies

  • Kan je ook gewone melk gebruiken??

    • Ha Miranda, jazeker, ook gewone melk is hiervoor prima! Lfs

  • ook heerlijk met nectarines ipv appel!

    • Wat een goede tip, dankjewel Nelleke. En dank voor je leuke bericht! Lfs

  • Dit is dus niet koolhydraatvrij! Er zitten appels in (fruitsuikers) en honing,, Maar hoeveel koolhydraten zitten er dan in?

    • Ha stella, heb ik dan gezegd dat dit koolhydraat vrij is? ;-) hoeveel koolhydraten durf ik niet te zeggen, die tel ik namelijk niet. En in de ochtend is dat wat mij betreft ook minder relevant, je hebt tenslotte de hele dag om hier energie uit te halen! Hopelijk lukt het je zelf om dit uit te rekenen. Liefs, Marlieke

      • Ik sta op dieet,maar ik ga dit toch maken,want u hebt gelijk in de ochtend moet je de meeste energie eten.
        Doe je dat niet,dan voel je dat heel vlug en hou je het dieet niet vol.
        Bovendien is het allemaal super gezond behalve de honing,maar dat kan ze eruit laten.
        Ik kijk er naar uit naar nog meer recepten van u.Wilt u deze doormailen alstublieft?

    • Koolhydraat vrij eten is niet goed. recent onderzoek (zie ook mmv) laat zien dat de natuurlijk aanwezige koolhydraten in fruit etc juist voor een goede balans in het lichaam zorgen

  • wat is de diameter van de ovenschaal?

  • Wat maken jullie toch allemaal heerlijke recepten!! Super blij met jullie heb er al een aantal gemaakt. Ik ben Gewichtsconsulent/voedingscoach en schotel mijn cliënten nogal eens wat lekkere dingen van jullie voor! Dank je wel! Super inspirerend voor mij! groetjes Hellen

      • Hoi Marieke
        website zijn we nog mee bezig….
        Suc6 Hellen

  • Hoi allemaal,

    Hoe kan het dat mijn ontbijt taartje niet wil binden en bruin wordt?? Ik heb precies de ingrediënten opgevold alleen ipv amandel melk/ de gewone melk genomen.

    Wie heeft de tip voor mij?

    Groetjes Marleen

    • Ha Marleen, wat gek! Heb je chiazaadjes toegevoegd? Dat is bindend. Daarnaast wellicht iets langer in de oven?

  • Kan ik ook kokos melk gebruiken

    • Ha Wendy, zelf heb ik het nog niet met kokosmelk gemaakt, maar het lijkt me het proberen waard. En vergeet sowieso niet de chiazaadjes. Succes en ben erg benieuwd naar het resultaat!

  • Add Your Comment

  • Kan ik ipv havermout ook haverzemelen gebruiken?

    • Ha Anette, ik zou voor de zekerheid iets minder melk toevoegen, weet namelijk niet zeker of de melk door haverzemelen voldoende wordt opgeknomen. Het is ‘t proberen waard denk ik. Succes, benieuwd of het gelukt is!

  • Add Your Comment

  • Heb m vandaag gemaakt… Zoetstof mag niet? Ik vind m niet zo zoet. Komt, ik lust eigenlijk geen melk en doe in m’n yoghurt zoetstof. Iemand een tip?

    • Ha Vlinder, je zou wat extra honing of agavesiroop toe kunnen voegen of – als je dat zelf lekkerder vindt – een beetje zoetstof. Zelf nooit geprobeerd, maar kan (lijkt me) geen kwaad. Succes!

  • Kun je deze taart ook ‘s avonds bakken om als ontbijt te eten of moet hij warm zijn. Lijkt me heerlijk namelijk.

    • Hi Natasja, ik zou ‘m persoonlijk wel warm eten, maar je kunt het natuurlijk proberen :-) dan ben ik wel heel benieuwd wat je ervan vond! Lfs, Marlieke

  • Eindelijk koud geprobeerd, smaakt prima!

    • Mooi! Thanks voor je reactie. Fijne zaterdag!

  • Ik kreeg ‘m via Pinterest aangeboden als mogelijk interessant voor me.
    Dat was ie zeker en ik heb ‘m vanavond gemaakt met de toevoeging van een stukje fijngesneden gember omdat dat ook lekker zuur is ;-)

    En ik heb het recept iets aangepast wat de hoeveelheid betreft:
    300 gr Havermout, 450 ml Amandelmelk, 2 Jonagold appels en 1 Goudrenet, 2 tl ChiazaadPOEDER, 4 tl Cylon kaneel, 50 gr rozijnen (15 min. laten wellen in lauw water en droog gedept met keukenpapier)

    Het resultaat was een heerlijk!
    Ik heb een grote rechthoekige magnetron schaal van 21 X 29 cm gebruikt en gebakken met hetelucht op 160 graden.

    Nog een tip als je de taart gezond zoet wil maken is om pure Stevia te gebruiken.
    Je hoeft dan maar een mespunt toe te voegen omdat die 400 X zoeter is dan suiker en geen effect heeft op je bloedsuiker spiegel.

    • Hi Kath, dank voor het delen van jouw recept! En fijn om te horen dat het zo lekker was. Ik gebruik altijd honing of kokosbloesemsuiker om te zoeten. Maar eigenlijk heb je in deze taart met appeltjes bijna geen extra suiker nodig :) fijne avond en tot snel weer!

  • Hoi! Heerlijk zo’n taart. Ik heb alleen nog niet zoveel ervaring en mn taartje was nog best wel melkerig. Het was geen stevige taart. Ik heb de ovenschaal niet ingevet met kokosolie, maar het met bakpapier bekleed, zou dat het zijn geweest? Ik hoor het graag!

    • Ha Kathleen, dank voor je berichtje en leuk dat het je inspireert! Deze ontbijt taart heeft geen “bodem” zoals een echte taart, dus het kan zijn dat hij daarom wat minder stevig is. Maar ‘melkerig’ zou hij niet moeten zijn, want de havermout en andere ingrediënten zouden dit op moeten nemen. Inderdaad de volgende keer geen bakpapier en misschien iets minder melk proberen/wat langer in de oven? Ben benieuwd!

  • Bedankt! Ik ga het proberen :)

    • Ha Kathleen, leuk, succes! Tot gauw weer, liefs!

  • De helft van alles gemaakt en gewone melk ipv amandelmelk genomen, alleen volgende keer maar 75-80 ml melk nemen, anders te nat.
    Smaakt lekker, ik ben een zoetekauw en doe er de volgende keer wat kokossuiker ne extra honing toe. Smaakt voor mij dan veel beter.

  • Wij gebruiken het voor lunch. Ik eet het warm en mijn man koud.
    Je kan je eigen draai er aan geven. Wij doen er meer rozijnen (200 gr) in en een notenmelange (eigen recept) eroverheen.
    Ik maak de “taart” 2x zo groot, dus alles dubbel, en met gewone melk.
    Super lekker en vult goed.
    Dank je voor het delen van het (basis)recept

  • Hallo, het is mss een rare vraag maar zou je deze ook kunnen invriezen? Mijn man en kinderen zijn niet zo tuk op ‘gezonde’ baksels en zou dus een deel willen invriezen. Heeft iemand dit al eens geprobeerd?

Reactie plaatsen