Tagliatelle van courgette – dit klinkt misschien ingewikkeld maar is juist enorm simpel om te maken! Je neemt een courgette en een kaasschaaf. Hiermee maak je courgetteplakkken, waar je vervolgens met een schilmesje slierten van snijdt. Een minuutje koken en voilà, klaar is kees! Koken is zo leuk en helemaal niet moeilijk. Met zo’n gerechtje zet je echt weer wat bijzonders op tafel. En dat iedereen dit lekker vindt, weet ik zeker. Succes!
Benodigdheden (voor 2 personen):
- 300 gram zalmfilet (twee stukken)
- 1 grote courgette
- 10 kastanjechampignons, in vieren gesneden
- Klein handje pijnboompitjes
- Verse dille
- 1/2 citroen
- Parmezaanse kaas
- Peper en zout
- Olijfolie om mee te bakken
To do’s:
Zet een grilpan of bakpan met olijfolie op het vuur en bak de zalmfilet met wat verse peper en zout in c.a. 10-15 minuten gaar. Snijd in de tussentijd met een kaasschaaf plakken van de courgette. Schaaf de courgette, van boven naar beneden, zodat je grote, zo dik mogelijke plakken krijgt. Snijd deze plakken courgette vervolgens in reepjes van c.a. 1 cm breed. Zet daarna een pan met water op het vuur met een klein beetje zout en breng het water aan de kook. Roerbak in de tussentijd de champignons met wat olijfolie in een aparte pan, samen met de pijnboompitjes. Wanneer het water in de pan kookt, voeg je de courgetteslierten toe en laat je de groente 1-1.5 minuut zachtjes koken. Niet veel langer, anders worden de courgetteslierten slap! Giet de courgetteslierten af en laat ze goed uitlekken. Maak de borden op en begin met een bedje van courgetteslierten. Leg daar bovenop de zalmfilet en rondom de kastagnechampignons met pijnboompitjes. Besprenkel wat citroensap over de zalmfilet en maak het gerecht af met wat verse dille en Parmezaanse kaas. En klaar! Mmmm, dat wordt genieten.
Serveer dit gerecht bij voorkeur met een frisse salade, wat stukjes brood of gebakken aardappeltjes.
Pingback:HAPPY COOKING: TOP 5 FAVORIETE RECEPTEN - Cotton & Cream Ik 30 december 2014
Ik
Jeffrey Ik 1 februari 2015
Ik
Ook lekker met kip!
Cotton & Cream Ik 1 februari 2015
Ik
Thanks voor de tip jeffrey! Goed om te horen! Grt, Marlieke