Quinoa, we raken er niet op uitgekeken. De populariteit van quinoa is zo gegroeid dat dit powerzaadje inmiddels slechter verkrijgbaar is en ook de prijs is gestegen. Maar desondanks kan ik er geen genoeg van krijgen en probeer quinoa altijd op voorraad te hebben in mijn keukenkast. Dit recept kun je ook maken met couscous, maar met quinoa vind ik hem net wat smeuiger, smaakvoller en gezonder. De frisse munt, zoute feta en kruidige worst als combinatie is heerlijk. Vegetariërs kunnen de worst met gemak weglaten, dit doet niets af aan de smaak. Doe er wat groenten bij, wat je nog in de kast hebt liggen, en klaar is kees!
Benodigdheden (voor 2 personen):
- 4 runder chipolata worstjes
- 150 gram quinoa
- 1/2 bouillonblokje (groenten- of runderbouillon)
- 1 courgette
- 1/2 gele paprika
- 8 cherrytomaatjes
- Paar stengeltjes verse munt
- Aantal blokjes fetakaas
- Handje vol walnoten
- 1/2 citroen
- Olijfolie om te bakken
- Verse peper en zout
To do’s:
Bereid de quinoa zoals staat omschreven op de verpakking, maar voeg aan het kokende water een half bouillon blokje toe. Snijd de paprika, fetakaas, muntblaadjes en tomaat klein en zet dit even apart. Snijd de worstjes in kleine stukjes – zodat een soort balletjes ontstaan – en bak ze met een scheutje olijfolie in de pan gaar. Snijd in de tussentijd de courgette klein en doe dit in de pan bij de worstjes (je kunt ze ook in een grillpan apart bakken, maar dit is makkelijker). Wanneer de quinoa klaar is, pak je een slakom en doe je daar de quinoa in. Voeg hier de courgette en worstjes aan toe, schep deze door de quinoa en laat het geheel een klein beetje afkoelen. Voeg daarna de paprika, fetakaas, munt en tomaat toe samen met de walnoten en meng alle ingrediënten voorzichtig door elkaar. Breng de salade op smaak met wat citroensap, peper en zout. De olie waarmee je de worst hebt gebakken geeft voldoende smaak, dus je hoeft geen extra olie toe te voegen. Maak de borden op en garneer met een blaadje munt. Eet smakelijk!
Gek op quinoa? Probeer dit recept met zalm eens: quinoa met zalm. Of deze heerlijke quinoa burgers: quinoa burgers.
Pingback:QUINOA MET ZALM EN AVOCADO | Cotton & Cream Ik 16 juni 2014
Ik