Benodigdheden (voor 2 personen):
- 1 prei
- 1 sjalotje
- 2 cm gember
- 150 gram boontjes
- 1 teentje knoflook
- 250 gram kabeljauw
- 150-200 gram rijst
- 200 ml kokosmelk
- Citroengras
- Eventueel, wanneer je van pittig houdt: 1/2 rode peper of snufje cayennepeper
- 1/2 theelepel kerriepoeder
- 1/2 theelepel kurkuma
- Peper en zout
- Verse koriander
- (kokos)olie om mee te bakken
To do’s:
1. Snijd de prei in ringetjes en was de groenten. Snijd ook de ui fijn. Schil de gember en snijd de gember in zo klein mogelijke stukjes. Zet dit alles even apart.
2. Zet in de tussentijd de rijst in een pan water op het vuur, en kook dit zoals staat omschreven op de verpakking.
3. Roerbak in de tussentijd de boontjes samen met het fijngesneden sjalotje, een fijngeknepen teentje knoflook en wat kokosolie, een paar minuten in een (wok)pan. Voeg daarna de prei toe en bak dit een minuutje mee.
4. Giet de kokosmelk bij de groenten in de pan, en voeg hier de gember en citroengras (op meerdere plekken breken, voor de optimale smaak) en eventueel een fijngesneden rode pepertje aan toe. Breng dit op smaak met kerrie, kurkuma, verse peper en een klein snufje zout. Kook de saus c.a. 5 minuten in. Proef de saus daarna even en voeg naar smaak extra kruiden toe.
5. Snijd de kabeljauw in twee of meer grote stukken (minimaal 3 cm) en leg de vis voorzichtig in de saus. Laat dit 8 minuten op zacht vuur meekoken totdat hij gaar is, en draai de vis halverwege om.
6. Serveer de curry in kommetjes. Garneer met verse koriander en serveer met de rijst. Eet smakelijk!
Liefka Ik 31 maart 2015
Ik
Vorige week gemaakt en echt super super super lekker en nog makkelijk ook!
Cotton & Cream Ik 31 maart 2015
Ik
Wat super leuk om te horen, thanks voor je lieve berichtje Liefka! :-) xxx