Gevulde aubergine met tomaat, ei en kaas

Laten we eerlijk zijn, alles wat ‘gevuld’ is, is gewoon lekker. Dat is niet persé een vrijbrief om meteen naar die reep chocolade te grijpen, ik bedoel natuurlijk dat gevulde gerechten lekker zijn. Gevulde courgette, gevulde paprika, gevulde avocado, noem maar op. Daarom vandaag het recept voor een gevulde aubergine met tomaat, ei en kaas, op smaak gebracht met Italiaanse kruiden. Waarom deze combinatie? Omdat dit gewoon een érg lekker is. 

Italiaanse aubergine

Deze gevulde aubergine’s met tomaat zijn perfect als bijgerecht, bij een stukje vis of vlees bijvoorbeeld. Als je een groep eters krijgt, zet je er gewoon een stuk of 6 op tafel. Maar je kunt het ook bij een vegetarisch gerecht houden, wanneer je twee van deze halve aubergine’s per persoon maakt, heb je een hele vullende en gezonde maaltijd te pakken. Je kunt er ook nog een salade of wat sneetjes speltbrood met smeersels bij serveren. Eet deze halve aubergine’s zoals je een gezonde pizza zou eten. Want daar kun je ‘m qua smaak mee vergelijken. En dit gerecht brengt je sowieso in Italiaanse sferen!

Benodigdheden:

Voor 2 halve, gevulde aubergine’s 

  • 1 aubergine
  • 2 tomaten
  • 1 ei
  • Oude (harde) geitenkaas
  • Verse basilicum
  • Italiaanse, gedroogde kruiden
  • 1 ei

To do’s:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 graden hete lucht). Halveer de aubergines en snijd het vruchtvlees kruislings in. Besprenkel de bovenzijde met wat olijfolie, peper en zout. Leg de aubergine’s met de opengesneden kant naar boven in een ovenschaal en zet c.a. 20 minuten in de oven, totdat ze zacht zijn.

2. Snijd in de tussentijd de tomaten in grove stukken en doe dit in een mengkom. Snijd een handje verse basilicumblaadjes fijn (houd wat over voor de garnering) en voeg dit aan de tomaten toe, samen met wat gedroogde Italiaanse kruiden. Meng hier een eitje, geraspte geitenkaas, verse peper en zout doorheen.

3. Haal de aubergine uit de oven en snijd het vruchtvlees eruit (uithollen). Snijd het vruchtvlees fijn en voeg dit ook toe aan het tomatenmengsel. Vul de uitgeholde aubergine met het tomatenmengsel en maak af met wat extra geraspte kaas. Zet voor 30 minuten in de oven totdat het ei gestold is.

4. Haal de gevulde aubergine uit de oven, doe er nog wat extra geraspte kaas overheen en maak af met wat fijngesneden blaadjes basilicum. Eet smakelijk!

Vind je dit gerecht net zo lekker als dat wij dat vinden? Laat dan zeker een reactie achter of deel een foto van je recept met #cottonandcream, vinden we leuk!

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream.

Geen reacties

Reactie plaatsen