Quinoa. We raken er niet op uitgekeken. Het is makkelijk te bereiden, gezond en geeft je een vol(daan) gevoel. Daarom weer een kersvers quinoa recept! Deze keer een salade met gebakken zalm, romige avocado, spinazie en een Oosterse dressing!
Benodigdheden (voor 2 personen):
- 2 kopjes quinoa
- 2 stukken zalm
- 1 avocado
- 1 gele paprika
- 2 bosuitjes
- 2 handjes verse spinazie
- Olijfolie om mee te bakken
- Sesamzaadjes
Dressing:
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 theelepel appelazijn of witte wijnazijn
To do’s:
Bereid de quinoa zoals staat omschreven op de verpakking. Snijd de zalmfilet in grove stukken, breng ze op smaak met wat peper en zout, en bak ze in 6-8 minuten met wat olijfolie in een (grill)pan gaar. Snijd in de tussentijd de avocado en gele paprika in stukjes. Snijd de bosuitjes in smalle ringetjes en zet dit samen met de groenten even apart. Maak de dressing door de ingrediënten hierboven met elkaar te mengen. Pak een slakom en meng hierin de quinoa (die mag nog een beetje warm zijn), verse spinazie, bosuitjes, gele paprika en avocado. Maak de borden op met de salade, leg hier bovenop de stukjes gebakken zalmfilet en besprenkel de salade daarna met wat dressing. Maak het gerecht af met sesamzaadjes. Eet smakelijk!
Ben jij een echte quinoa fan? Maak dan ook eens deze receptjes!
Quinoa met kip en noten
Quinoa met worstjes, kip en feta
Quinoa met garnalen
Quinoaburgers
Quinoa-salade met zalm
Eva Ik 1 augustus 2014
Ik
…En ook deze vind ik echt een topper. Vriendinnen en ik zijn fan. Dus dank! Heb de zalm ook weleens vervangen door kip en avocado door bospaddestoelenmix, aanrader ;)
Cotton and Cream Ik 1 augustus 2014
Ik
Hihi thanks, ook voor de tip, ga ik zeker eens proberen! Geniet van je weekend!