Oe la la, dit gerecht is goddelijk! Een tortilla oftewel een omelet, gemaakt van zoete aardappel, prei, zalm en pesto. Wat mij betreft allemaal maar lekkere ingrediënten, dus kan dit gerecht bij voorbaat al niet mislukken. Ben benieuwd wat jij van deze creatie vindt!
Ingrediënten (voor 2-3 personen):
- 2 zoete aardappels
- 1 rode ui
- 1 prei
- 4 eieren
- 125-150 gram gerookte zalm snippers
- Parmezaanse kaas
- Verse peper en zout
- Sla (rucola- of veldsla)
Pesto
- Olijfolie
- Verse basilicum
- Parmezaanse kaas
- Pijnboompitten
To do’s:
1. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in zo dun mogelijke plakken van max 0.5 cm dik en vervolgens in reepjes. Snijd de uien en prei in ringen.
2. Bak de uien kort met wat olie in een koekenpan en voeg hier vervolgens de zoete aardappel aan toe. Bak de zoete aardappel 8-10 minuten op middelhoog vuur en onder regelmatig roeren. Voeg de laatste paar minuten de preiringen toe en bak dit mee.
3. Kluts de eieren en breng deze op smaak met peper en zout.
4. Zorg ervoor dat de uien, aardappelen en prei gelijkmatig zijn verdeeld over de pan en giet daarna het eiermengsel er overheen. Zorg ook hierbij dat het eimengsel mooi en gelijkmatig is verdeeld. Druk het eiermengsel extra aan met een spatel zodat het een stevig geheel is.
5. Verdeel de gerookte zalm snippers over de tortilla, gevolgd door wat Parmezaanse kaas. Bak de omelet daarna in c.a. 10 minuten (bij voorkeur met de deksel op de pan) gaar op middelhoog of laag vuur.
6. Maak in de tussentijd de pesto door alle ingrediënten (hoeveelheid in verhouding gelijk, beetje op gevoel) zoals hierboven genoemd door elkaar te mengen en fijn te maken met een stamper of in een keukenmachine.
7. Snijd de tortilla in punten en serveer ze op een bord samen met wat salade met daarover een schep van de zelfgemaakte pesto.
Manon mestrom Ik 6 mei 2015
Ik
hmmm ziet er super lekker uit!!
Liefs
http://Www.manonmestrom.com
Cotton & Cream Ik 7 mei 2015
Ik
Dank je, Manon! Ziet er niet slecht uit toch? Ben benieuwd wat je van de smaak vindt! X
Mieke Ik 7 mei 2015
Ik
Lekker recept, dankjewel.
Kun je ook aangeven hoeveel Parmezaanse kaas eroverheen moet?
Cotton & Cream Ik 7 mei 2015
Ik
Hoi Mieke, dank voor je berichtje! De hoeveelheid kaas is afhankelijk van wat jij zelf lekker vindt :) maar ik zou een “handje vol” adviseren om te verdelen. Zodat 50% van de bovenkant bedenkt is met kaas. Kun je hiermee vooruit? Liefs en ben benieuwd wat je ervan vindt!
come-moda Ik 7 mei 2015
Ik
Hmm ziet er heerlijk uit. Ik ben gek op zalm
Cotton & Cream Ik 13 mei 2015
Ik
Leuk om te horen, ben erg benieuwd wat je van dit recept met zalm vindt! Persoonlijk vind ik de combinatie zoete aardappel-zalm-kaas vreselijk lekker! :)
gea Ik 7 mei 2015
Ik
Een klein beetje sambal erbij om het pittig te maken…heerlijk recept!
Cotton & Cream Ik 13 mei 2015
Ik
Wat een goed idee Gea, dat ga ik de volgende keer doen! Dank voor de tip. Liefs, Marlieke
Susanne - Bag at You Ik 10 mei 2015
Ik
Hi Marlieke, net dit receptje gemaakt en het was werkelijk smullen!!! Mijn vriend is ondertussen ook helemaal fan van je recepten en je blog! Ik ga sowieso weer snel een ander receptje van je maken! Veel liefs, Suus – http://bagatyou.com
Cotton & Cream Ik 13 mei 2015
Ik
Hihi, wat onwijs leuk om te horen!! Fijn dat ik ook wat mannelijke fans erbij heb ;) tips zijn ook altijd welkom natuurlijk. Liefs!!
Laurha Ik 18 mei 2015
Ik
Heb vanavond je receptje uitgeprobeerd Marliek! Zag er bij lang niet zo lekker uit als hierboven (onderkant bleef vastplakken aan de pan), maar het was wel onwijs lekker! Volgende keer maak ik er een foto van. Xx
Cotton & Cream Ik 19 mei 2015
Ik
Wat leuk om te horen!!! Haha volgende keer zeker een foto maken van ‘t prakkie, I like! :) thanks voor je lieve berichtje babe! X
Sven Ik 29 juli 2015
Ik
Heerlijk recept…….
Tip…… Een scheutje melk toevoegen ………Het baksel aan de eieren toevoegen en goed door het eimengsel halen en daarna terug in de pan.
Sven Ik 29 juli 2015
Ik
Melk toevoegen aan de eieren.
Pingback:GEPOFTE ZOETE AARDAPPEL MET KIP EN GEITENKAAS - Cotton & Cream Ik 25 augustus 2015
Ik
Pingback:FRITTATA MET ZOETE AARDAPPEL, KIP EN FETAKAAS - Cotton & Cream Ik 30 november 2015
Ik
Pingback:FRISSE RISOTTO MET TOMAAT EN KROKANTE HAM - Cotton & Cream Ik 7 december 2015
Ik
mario Ik 15 juni 2016
Ik
Hallo Marlieke, Heerlijk dit recept. Je had gelijk de boy’s vonden het perfect.Eenvoudig en snel te maken en lekker gezond. Ik ga zeker vaker iets bereiden.
p.s. las dat je weinig mannelijke fan’s hebt. hier in huis heb je er drie bij.
groet Mario & kid’s
Cotton & Cream Ik 16 juni 2016
Ik
Haha wat ontzettend leuk om te horen Mario! Drie mannelijke fans erbij, daar word ik blij van ;) fijn dat ook dit gerechtje gesmaakt heeft. Hopelijk tot snel weer! Liefs, Marlieke
Pingback:GEPOFTE ZOETE AARDAPPEL MET TONIJN EN GUACAMOLE - Cotton & Cream Ik 28 september 2016
Ik