Yay, ik ben blij. Blij, omdat ik weer een extreem lekker recept met je mag delen. Deze keer een recept voor een gepofte zoete aardappel gevuld met kip en geitenkaas, afgemaakt met pecannootjes, bosui en koriander. Een gezond en makkelijk gerecht wat een kleine smaakexplosie creëert in je mond.
Zoete aardappel is tegenwoordig erg populair in mijn keuken, aangezien ik er eindeloos variaties mee kan verzinnen. Denk aan een tortilla van zoete aardappel, zoete aardappelsoep met kip en overheerlijke zoete aardappel friet. Yum!
Deze gepofte zoete aardappel is trouwens een ideaal gerecht voor in de zomer, aangezien je ‘m niet alleen in de oven maar ook heel gemakkelijk op de BBQ kunt klaarmaken. Een van mijn lievelings recepten van dit moment, dus zeker een om op je lijstje te zetten. Alvast eet smakelijk!
Benodigdheden (voor 2 personen):
- 2 zoete aardappels
- 350 gram kipfilet
- 50 gram zachte geitenkaas
- 1-2 bosuitjes
- Handje pecannootjes
- Paar plukjes verse koriander
- Aluminiumfolie
To do’s:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de zoete aardappels aan de buitenkant schoon en besmeer ze vervolgens met olijfolie. Wrijf de olijfolie goed uit, zodat over de gehele zoete aardappel olie is verdeeld. Maak daarna met een vork op een aantal plekken gaatjes in de zoete aardappels en wikkel ze vervolgens in aluminiumfolie.
2. Leg de zoete aardappelen voor 45-55 minuten in de oven. Check na een 45 minuten of de aardappelen zacht zijn door zachtjes in de aardappel te knijpen of er een vork in te prikken.
3. Grill of bak in de tussentijd de kipfilet, welke je eerst op smaak brengt met wat peper en zout, met wat olie in een grill- of bakpan. Snijd de gegrilde kipfilet daarna in kleine stukjes en doe dit in een kommetje. Mix de warme kip met de verbrokkelde geitenkaas en zorg ervoor dat de kaas mooi over de stukjes kipfilet is verdeeld/gesmolten, en hierdoor dient als een soort dikke saus.
4. Snijd de bosui in ringetjes en maak de verse koriander en pecannootjes fijn. Mix daarna 2/3 deel van het de bosuitjes, 2/3 deel van de verse koriander en 2/3 deel van de pecannootjes met het kipmengsel. Breng eventueel op smaak met wat extra peper en zout.
5. Haal de zoete aardappelen uit de oven wanneer ze gaar zijn. Maak aan de bovenkant een inkeping en maak de zoete aardappelen open. Vul de zoete aardappelen vervolgens met het kipmengsel. Er mag ook aan de bovenkant een flinke laag worden aangebracht. Garneer de gevulde zoete aardappelen daarna met wat van de overgebleven verse koriander, bosuitjes en de pecannootjes. Snijd het “kontje” van de zoete aardappel eraf.
That’s it. Eet smakelijk!
Roos Ik 27 augustus 2015
Ik
Dit ziet er zó goed uit! Ga ik direct proberen vanavond :) x
Cotton & Cream Ik 27 augustus 2015
Ik
Hi Roos, wat leuk! Ben erg benieuwd wat je ervan vindt! Thanks voor je berichtje! X
gerdien Ik 27 augustus 2015
Ik
waarom staan de calorieën er niet bij
Cotton & Cream Ik 27 augustus 2015
Ik
Ha Gerdien, omdat ik in mijn voedingspatroon houd van lekker en gezond eten (en niet afvallen als hoofddoel) tel ik geen calorieën en vermeld deze dan ook niet in mijn recepten. Hopelijk lukt het jou om zelf het calorieën-rekensommetje te doen :-)?
femke Ik 27 augustus 2015
Ik
mmm dit ziet er lekker uit ga het snel proberen
Marleen Ik 19 september 2015
Ik
Net gegeten. Was zalig zeker een aanrader
Cotton & Cream Ik 20 september 2015
Ik
Wat leuk om te horen Marleen, dank voor je berichtje! Liefs & fijn weekend, Marlieke
marianne Ik 12 oktober 2015
Ik
Heerlijk. Ik maak het regelmatig.
Cotton & Cream Ik 12 oktober 2015
Ik
Wat fijn om te horen Marianne, dank voor je leuke bericht! En eet smakelijk! ;) liefs, Marlieke
marianne Ik 12 oktober 2015
Ik
Add Your Comment
Shannon Ik 4 januari 2016
Ik
Gister gemaakt, het was een erg lekker gerecht.
In plaats van alleen geitenkaas had ik er ook cottagecheese bij gedaan, ook een aanrader!
Cotton & Cream Ik 4 januari 2016
Ik
Ha Shannon, dank voor je leuke berichtje en fijn om te horen dat de gepofte zoete aardappel lekker was :-) heel fijn je tip mbt cottage cheese, dat ga ik de volgende keer zeker proberen, thanks!
Brielle Ik 31 januari 2016
Ik
Een succesreceptje hier, ga het straks weer maken….zo lekker en ziet er elke weer fantastisch uit!
Cotton & Cream Ik 1 februari 2016
Ik
Ontzettend leuk om te horen Brielle, klinkt als een klein feestje wanneer jij dit gerecht op tafel zet! dank voor je lieve bericht en.. eet smakelijk! :-)
Pingback:TOP 10 MEEST POPULAIRE RECEPTEN - Cotton & Cream Ik 16 maart 2016
Ik
Janneke Daniels Ik 8 juni 2016
Ik
Ook dit recept was weer heerlijk. Ik ga snel meer recepten van jullie site maken.
Cotton & Cream Ik 13 juni 2016
Ik
Hi Janneke, dank voor je leuke bericht! Heel fijn om te horen dat het zo goed gesmaakt heeft. Maak de zoete aardappel stamppot met veldsla en cottage cheese ook eens een keertje, weet zeker dat je die ook lekker vindt!
Pingback:GEPOFTE ZOETE AARDAPPEL MET TONIJN EN GUACAMOLE - Cotton & Cream Ik 28 september 2016
Ik
Charmayne Ik 10 juli 2017
Ik
Hmmm, klinkt heerlijk!
Is Cottage Cheese ipv geitenkaas misschien ook lekker?
Marlieke Ik Auteur Ik 26 juli 2017
Ik
Ha Charmayne, dank voor je berichtje! Het is een erg lekker recept vind ik zelf, hopelijk heb je ‘m inmiddels zelf ook uitgeprobeerd? :) de zoutige smaak van geitenkaas vind ik erg goed passen bij de zoete aardappel en cottage cheese is iets minder zout en wat frisser van smaak, maar ik denk dat dit zeker niet zal misstaan. Erg benieuwd of je het al hebt uitgeprobeerd en wat je ervan vindt! Hopelijk tot gauw weer, liefs Marlieke